Eerste training Team VVCS

5 juli 2006

Het Team VVCS voor contractloze spelers heeft vandaag onder leiding van Erik van der Meer haar eerste training afgewerkt. Op sportpark Klein Galgenwaard trotseerden dertien spelers de tropische hitte.

Voorafgaand aan de training hield VVCS-voorzitter Danny Hesp een kort toespraakje, waarin hij hoopte het succes van afgelopen jaar te evenaren; in de zomer van 2005 vonden elf spelers van het Team VVCS alsnog een betaalde club.

VVCS-voorzitter Danny Hesp – met links van hem trainer Erik van der Meer – spreekt het Team VVCS voorafgaande aan de eerste training toe.

Erik van der Meer onderwierp zijn groep aan een lekkere training waarbij de bal steeds centraal stond, maar er ook conditioneel de nodige arbeid werd verricht.

Tussen de spelers, die vorig jaar nog actief waren in het betaalde voetbal, was Marcel Koning (31) een opvallende verschijning. Koning: ‘Ik heb vanwege een slepende blessure in het seizoen 2004-2005 voortijdig afscheid moeten nemen van NAC. Het afgelopen seizoen ben ik echter klachtenvrij geraakt en bij HBS in Den Haag heb ik weer voluit gevoetbald. Ik zie een terugkeer in het betaald voetbal dan ook zeker zitten.’

De volledige groep in Utrecht bestond uit de keepers Mark Besselink (22, De Graafschap) en Guido van Sant (21, Willem II), de verdedigers Houssin Bezzai (27, Haarlem), Thomas Litjens (21, Falkirk FC, Schotland), Guy Veldeman (27, Zulten-Waregem), Angelo Zimmerman (22, Cambuur Leeuwarden), Marillia (30, Sparta Rotterdam), de middenvelders Ahmet Kilic (22, AGOVV), Rui Almeida Monteiro (29, FC Dordrecht) en Marcel Koning (31, NAC Breda) en de aanvallers Sendley Sidney Bito (22, Sparta Rotterdam), Biko Brazil (21, FC Omniworld) en Donna Nkunku (23, Excelsior).