Team VVCS tegen TOP Oss met Emile Mbamba en Mamadou Zongo

6 juli 2006

Oud-Vitessespelers Emile Mbamba en Mamadou Zongo zullen zich bij het Team VVCS voegen voor de wedstrijd van vrijdag 7 juli tegen TOP Oss. Vanwege de droge velden in Utrecht is deze wedstrijd overigens verplaatst naar sportcentrum Papendal bij Arnhem (aanvang: 16.00 uur).

Mamadou Zongo (25) scheurde in het seizoen 2000-2001 de kruisband van zijn knie. Hij kwam twee seizoenen niet aan spelen toe maar keerde vervolgens sterk terug. Na 25 wedstrijden bij Vitesse en 21 duels bij De Graafschap sloeg het noodlot in de voorbereiding van het afgelopen seizoen echter opnieuw toe. Voor de tweede keer scheurde Zongo de kruisband van zijn knie.

Mamadou Zongo in het seizoen 2002-2003 in duel met Ajacied Cristian Chivu

De international van Burkina-Faso is nu weer volledig fit. Via het Team VVCS hoopt Zongo, die een Nederlands paspoort heeft, een nieuw contract bij een BVO af te dwingen. Zongo speelde precies 100 wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal waarin hij 16 keer scoorde.

Bij het Team VVCS ontmoet Zongo zijn oude ploegmaat bij Vitesse, Emile Mbamba (23). De Kameroenese spits speelde tussen 2000 en 2004 86 competitiewedstrijden voor de Arnhemmers waarin hij 13 scoorde.

Mbamba vertrok in 2004 reeds op 21-jarige leeftijd van Vitesse naar Maccabi Tel Aviv. In zijn eerste seizoen kwam Emile Mbamba voor Maccabi in de Champions League uit tegen Ajax, Bayern München en Juventus.

Emile Mbamba (rechts) in de UEFA Cup voor Maccabi Petach Tikva in actie tegen Palermo

Het afgelopen seizoen speelde Mbamba voor Maccabi Petach Tikva, voor wie hij in de UEFA Cup onder meer uitkwam tegen Palermo met WK-finalist Fabio Grosso. Mbamba is inmiddels teruggekeerd in Nederland en hoopt zich via het Team VVCS weer in de kijker te spelen.

De volledige selectie van het Team VVCS voor de wedstrijd tegen TOP Oss ziet er als volgt uit (tussen haakjes de leeftijd en de laatste club van de betreffende speler):

Doel: Mark Besselink (22, De Graafschap) en Guido van Sant (21, Willem II)

Verdediging: Houssin Bezzai (27, Haarlem), Thomas Litjens (21, Falkirk FC), Guy Veldeman (27, Zulten-Waregem), Angelo Zimmerman (22, Cambuur Leeuwarden) en Marillia (30, Sparta Rotterdam)

Middenveld: Ahmet Kilic (22, AGOVV), Rui Almeida Monteiro (29, FC Dordrecht) en Marcel Koning (31, NAC Breda).

Aanval: Mamadou Zongo (25, De Graafschap), Emile Mbamba (23, Maccabi Petach Tikva), Sendley Sidney Bito (22, Sparta Rotterdam), Biko Brazil (21, FC Omniworld) en Donna Nkunku (23, Excelsior).