Team VVCS verslaat TOP Oss met ruime cijfers

7 juli 2006

Het Team VVCS voor contractloze spelers heeft vandaag eerste divisionist TOP Oss op sportcentrum Papendal een gevoelige nederlaag toegebracht: 4-1. Onder de ogen van vele scouts scoorden Biko Brazil, Marillia, Hassan Bezzai en Sendley Sidney Bito.

De jarige Erik van der Meer (39) had als coach van het Team VVCS vijftien spelers tot zijn beschikking.

Team VVCS. Staand v.l.n.r.: Coach Erik van der Meer, Marcel Koning, Mamadou Zongo, Guido van Sant, Sendley Sidney Bito, Mark Besselink, Biko Brazil, Ahmet Kilic en Thomas Litjens. Zittend: Guy Veldeman, Marillia, Leonardo dos Santos, Rui Almeida Monteiro, Houssin Bezzai, Donna Nkunku en Angelo Zimmerman.

Guido van Sant stond de eerste helft onder de lat, hij werd na de rust afgelost door Mark Besselink. De Braziliaan Marillia stond in het hart van de verdediging met voorstopper Angelo Zimmerman. Op de vleugels verdedigden Houssin Bezzai (rechts) en Thomas Litjens (links), die na rust plaatsmaakte voor Guy Veldeman.

Centraal op het middenveld speelde aanvoerder Marcel Koning, met links van hem Rui Almeida Monteiro en op rechts Donna Nkunku, die na rust zijn plaats afstond aan Ahmet Kilic.

Voorin speelden van links naar rechts Sendley Sidney Bito, Mamadou Zongo en Biko Brazil. De licht geblesseerde Leonardo dos Santos bleef de hele wedstrijd op de bank; hij hoopt volgende week voor Team VVCS in actie te komen.

Tijdens een drinkpauze spreekt coach Erik van der Meer zijn team toe

Met deze spelers was het mogelijk een snel en aanvallend spel op de mat te leggen, wat na vijf minuten al resulteerde in een grote kans voor Biko Brazil die op doelman De Bruijn stuitte.

Even later was het wel raak toen Brazil met een droge schuiver afrondde na te zijn vrijgespeeld door Monteiro. TOP Oss antwoordde snel en maakt na een kwartier gelijk via een afstandsschot van Dave Zafarin, die twee jaar geleden nog voor het Team VVCS uitkwam: 1-1.

Nog voor rust demonstreerde Houssin Bezzai zijn uitstekende traptechniek: zijn indraaiende vrije trap werd door de mee opgekomen Marillia fraai ingekopt: 2-1. De score had nog verder uitgebouwd kunnen worden, maar Bito stuitte van dichtbij op De Bruijn.

Angelo Zimmerman in actie voor Team VVCS. Op de achtergrond kijken Theo Bos, Zeljko Petrovic, Aad de Mos en Nicky Hofs (zittend rechts) aandachtig toe.

De vele scouts – wij herkenden onder meer Aad de Mos, Pieter Huistra, Theo Bos, Jack de Gier in gezelschap van een scout van Dunfermline, Frans Bouwmeester, Peter Hofstede, Earnie Stewart, Mo Allach, Leo van Veen en Zeljko Petrovic – zagen een aantrekkelijke eerste helft.

De vrees dat het Team VVCS – met één training in de benen – het in de tweede helft af zou leggen tegen TOP Oss – zes trainingen – bleek ongegrond. Opnieuw nam het Team VVCS het initiatief en het kreeg na een minuut of zeventig een strafschop toen Nkunku – weer ingevallen voor De Koning – onderuit werd gelopen. Bezzai – inmiddels met aanvoerdersband – schoot onberispelijk binnen: 3-1.

Houssin Bezzai stuurt de TOP-doelman vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 3-1.

Even later werd de razendsnelle Bito op tijd weggestuurd door Brazil, hij omspeelde de doelman sierlijk en schoot uit een lastige hoek binnen: 4-1.

Team VVCS juichend na de 4-1 van Bito

Het Team VVCS biedt spelers op zoek naar een nieuwe club de gelegenheid zichzelf te presenteren. Daar slaagden de spelers deze middag uitstekend in, iedereen liet zien wat hij in huis had en menig naam verdween in één van de vele blocnotes langs de lijn.

Aanstaande maandag wordt er opnieuw getraind op Papendal, woensdag staat in Arnhem om 19.00 uur het duel tegen AGOVV op het programma en 15 en 16 juli neemt het Team VVCS deel aan het internationale FIFPro Tournament in Rijnsburg.