Team VVCS opnieuw op winst tegen AGOVV

13 juli 2006

Na de 4-1 zege op TOP Oss heeft het Team VVCS voor contractloze spelers opnieuw een club uit de eerste divisie weten te verslaan. In Arnhem behaalden de spelers op zoek naar een nieuwe club een 2-0 overwinning op AGOVV.
AGOVV startte sterk aan het duel. Nieuwe aanwinst Jan Michels verdeelde het spel voor zijn eigen verdediging naar hartelust en het Team VVCS moest achteruit, zonder overigens grote kansen weg te geven.

Houssin Bezzai slingert een vrije trap voor het doel van AGOVV

AGOVV zat er bovenop en er was weinig tijd om te handelen. Alleen Leonardo dos Santos wist met zijn techniek en ervaring zichzelf extra tijd te verschaffen en bracht zo rust in het spel van het Team VVCS.

Een tactische omzetting van Team VVCS-coach Erik van der Meer wijzigde het spelverloop. De overigens sterk spelende spits Emerson werd voor even naar de kant gehaald en gewisseld voor Donna Nkunku. Nkunku speelde meer teruggetrokken waardoor Michels niet langer alle tijd had om zijn passes te versturen. Daarmee was de angel uit het Apeldoornse spel.

Emile Mbamba geschaduwd door AGOVV’s Dick Kooijman

Het Team VVCS kreeg kansen en het was dat de zeer actieve Emile Mbamba het vizier nog niet scherp had staan anders had AGOVV al bij rust op een ruime achterstand gestaan. Nu bleef het bij 1-0 via een prachtig doelpunt van Sendley Sidney Bito.

Met zijn inmiddels bekende snelheid brak Bito op rechts door, kapte de bal op de rand van het strafschopgebied naar zijn linkerbeen en krulde de bal vervolgens fraaie in de verre bovenhoek.

Emerson in een fraaie ‘pas-de-trois’ met de scheidsrechter en Rui Almeida Monteiro

Na rust bleef het Team VVCS de sterkere en kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. De score werd zelfs uitgebouwd toen Biko Brazil op rechts zijn man uitspeelde en een afgemeten voorzet losliet die bij de tweede paal attent werd binnengekopt door Mamadou Zongo: 2-0.

Na de twee fraaie overwinningen op BVO’s wacht het Team VVCS komend weekend het FIFPro Tournament op Sportpark Middelhorst in Rijnsburg. Daar wordt op beide dagen vanaf 13.30 uur gespeeld tegen contractloze spelers uit Frankrijk, Portugal, Slovenië en Duitsland.