Drie spelers van Team VVCS vinden een nieuwe club

16 augustus 2006

Wederom heeft een aantal spelers dat afgelopen maand met Team VVCS aan het FIFPro-toernooi meedeed een nieuwe club gevonden: Sendley Sidney Bito zoekt het avontuur bij de Oekraïense club Stal Alchevsk. René Wessels tekende bij het Duitse SV Meppen. Angelo Zimmerman gaat bij FC Emmen aan de slag.

Sendley Sidney Bito – misschien wel de meest opvallende speler van het toernooi – tekende een contract voor één jaar bij het Oekraïense Stal Alchevsk. Bito is eerst een week op proef geweest bij zijn nieuwe club.

Sendley Sidney Bito als speler van Team VVCS in actie tegen Frankrijk

Marc van Hintum die Bito namens de VVCS begeleidt: ‘Het was allemaal heel snel beklonken. Stal is de competitie niet zo best begonnen en daarom zochten ze nog een snelle en behendige aanvaller. Aangezien Bito tijdens zijn oefenperiode een uitstekende indruk maakte, hebben ze hem direct een contract aangeboden.’

‘Bito zelf was al even enthousiast en hij wilde graag in Oekraïne blijven. Omdat ook de aanbieding die hij voorgelegd kreeg uitstekend was, had hij weinig bedenktijd meer nodig’, aldus Van Hintum.

Angelo Zimmerman speelt komend seizoen op amateurbasis voor FC Emmen. ‘Voor Zimmerman is het belangrijk dat hij op niveau blijft spelen. Als hij dan goed presteert, biedt Emmen hem hopelijk een contract aan. Zoniet, dan kunnen andere clubs hem transfervrij overnemen’, aldus Edwin de Kruyff van de VVCS die Zimmerman begeleidt.

René Wessels (links) achtervolgt zijn tegenstander in het duel tegen Portugal 

René Wessels gaat zijn brood net over de grens verdienen bij het Duitse SV Meppen. Wessels tekende voor één seizoen bij de club die uitkomt in de Oberliga.

Team VVCS tijdens het FIFPro-toernooi

Inmiddels staat de teller van spelers van Team VVCS die na het FIFPro-toernooi een nieuwe club hebben gevonden op zes. In de aanloop naar het toernooi vonden al vier spelers een nieuwe werkgever.