Vasovic mogelijk president voetbalbond

9 februari 2001

Voormalig Ajacied Velibor Vasovic is samen met Dejan Savicevic verwikkeld in een strijd om het presidentschap van de Joegoslavische voetbalbond. De Serviër, die in 1971 als aanvoerder de eerste Europa Cup van de Amsterdammers in ontvangst nam, zal bij winst naar verwachting de weduwe van oorlogsmisdadiger Arkan als afgevaardigde aanstellen.


De strijd om het presidentschap lijkt op een Servisch-Montenegrijns duel uit te draaien. Vasovic, die reeds lang een van de grootste critici van de vertrekkende Montenegrijnse president Milan Miljanic is, verwacht op de Servische stemmen te kunnen rekenen. Savicevic, voormalige ster van AC Milan, is net als Miljanic een Montenegrijn.

Vasovic acht Savicevic geen waardig kandidaat, volgens internetsoccer: ‘De enige persoon die met zou kunnen wedijveren is de president van Rode Ster Belgrado, Dragan Dzajic, maar hij heeft reeds laten weten niet geïnteresseerd te zijn in een positie binnen de FSJ.’

Als Vasovic op 18 februari mocht winnen dan zal hij Svetlana-Ceca Raznatovic, de weduwe van oorlogsmisdadiger Arkan als zijn afgevaardigde kiezen. “zij is een van de meest succesvolle mensen in het Joegoslavische voetbal, en ze heeft bewezen een uitstekend president te zijn van Obilic.’

Het wordt verwacht dat als de president een Serviër wordt, dat de generaal-secretaris dan een Montenegrijn zal worden. Dat betekent dat als Savicevic niet wint, dit de weg plaveit voor Dragan Stojkovic om generaal-secretaris te worden.