Rob Oomens krijgt alsnog zijn schadeloosstelling van Willem II

14 november 2006

Een ongeluk bij het schoonmaken van zijn aquarium (!) kostte Willem II-speler Rob Oomens in juni 2005 bijna zijn leven, maar aan een veelbelovende voetbalcarrière kwam wel een plotseling einde. De VVCS zorgde ervoor dat hij in elk geval een schadeloosstelling van Willem II mocht incasseren.

Dat een bezoek aan de VVCS zeer lonend kan zijn ondervond Rob Oomens (vorige week 26 jaar geworden) onlangs. Ter evaluatie van zijn medische en maatschappelijke situatie bezocht hij onlangs het VVCS-kantoor in Hoofddorp. Tijdens dat gesprek kwam onder meer de wijze van beëindiging van zijn dienstverband door Willem II aan de orde.

Rob Oomens

De VVCS concludeerde toen dat Oomens voldeed aan alle voor de in de eredivisie actieve spelers geldende eisen om in aanmerking te komen voor een schadeloosstelling. Zijn contract was al eerder verlengd, hij was langer dan vijf jaar in dienst en zijn gegarandeerde inkomen was niet hoger dan het toen geldende maximum dagloon.

Willem II werd er door de VVCS dan ook op gewezen dat hun ex-werknemer alsnog gerechtigd is tot een schadevergoeding welke overeenkomt met een maandsalaris per bij Willem II gespeeld seizoen.

De speler toonde zich zeer verheugd: “Wanneer je als ik door een ongeluk nooit meer kan voetballen, is een dergelijk bedrag een fijne start bij een nieuwe loopbaan. Ik ben blij dat en de VVCS zich hard maakt voor dergelijke voorzieningen in de CAO en mij hierop heeft gewezen”.