Spelersgroepbezoeken Stormvogels Telstar en Fortuna Sittard

16 november 2006

Deze week heeft Danny Hesp de spelersgroepen van Stormvogels Telstar en Fortuna Sittard bezocht.
Tijdens deze gesprekken kwamen onderwerpen aan bod zoals de CAO, CFK/pensioenregeling, doping, regeling ziektekostenverzekering en kunstgras.

Bij Stormvogels Telstar werd er, mede door recente ervaringen, gesproken over de spreekkoren die de laatste tijd helaas weer veelvuldig de kop opsteken. De mening van de spelersgroep was unaniem dat er nu eindelijk echt iets moet gebeuren om aan dit nare verschijnsel een einde te maken.
 
Bij Fortuna Sittard vormde vooral de CAO regeling omtrent de premierestitutie van de ziektekostenverzekering onderwerp van gesprek.
Er bleek door de club veel onduidelijkheid te zijn gecreëerd over de verplichte 50% restitutie.  Ondanks dat de VVCS heeft vastgesteld dat Fortuna Sittard de regeling formeel wel juist uitvoert, werd er naar mening van de spelers door de club vooraf gesuggereerd dat er meer teruggestort zou worden. Enkele spelers blijken nu zelfs dubbel verzekerd, andere zitten nu met een relatief te dure verzekering. De VVCS heeft de spelers erop gewezen dat zij een en ander per 1 januari kunnen repareren.
 
De VVCS blijft het hele jaar door spelersgroepbezoeken afleggen. Deze bezoeken blijken nog steeds heel belangrijk om problemen van spelers te bespreken en op te lossen.