VVCS bezoekt CFK deelnemersvergadering

22 november 2006

Dinsdagavond 21 november stond niet alleen in het teken van de VVCS regiovergadering in Eindhoven. Op dezelfde avond vond in Nieuwegein ook de jaarlijkse deelnemersvergadering van het CFK plaats. Ad Dieben en Louis Everard vertegenwoordigden de VVCS in deze vergadering.

 

In zijn openingswoord schetste CFK voorzitter Ruud Vreeman de ontwikkelingen rond het CFK het afgelopen jaar. Zo stond hij stil bij de contacten met de overheid inzake de verbreding van het fonds. De val van het Kabinet Balkenende stond definitieve besluitvorming echter in de weg. Tevens memoreerde hij de goede contacten met de VVCS en ProProf, alsmede met de FIFPro.

De overbruggingsregeling van het CFK is een unieke regeling. Dat wordt niet alleen onderkend door de in Nederland actieve spelers, doch ook in het buitenland. In meerdere landen heeft de CFK regeling model gestaan voor de in dat land ingevoerde pensioenregeling. Samen met de FIFPro, de internationale spelersvakbond, wordt gewerkt aan de invoering in andere landen.

De samenwerking tussen het CFK, VVCS en ProProf werd door Ruud Vreeman als zeer belangrijk gekenmerkt. Zo is Martin Snoeck, voormalig secretaris / penningmeester bij de VVCS, penningmeester in het CFK bestuur en eigenlijk al vanaf de oprichting bij het CFK betrokken. Met de VVCS en ProProf is dit jaar ook een pilot project gestart in het kader van de schuldsanering.
Martin Snoeck presenteerde de jaarrekening van het CFK. Uiteraard werd door de penningmeester uitvoerig stil gestaan bij de toevoeging aan het rendement van iedere individuele deelnemer. Totaal kreeg iedere deelnemer 4% bijgeschreven.

Jelle Kooistra, beleggingsadviseur van het CFK, gaf een uitleg over het gevoerde beleggingsbeleid en de verwachtingen voor de toekomst.

Tenslotte gaf CFK directeur Ben-Ivar Kolster de meest recente wijzigingen in het CFK reglement aan.