Benjamin de Ceulaer keert terug naar RKC Waalwijk

3 januari 2007

RKC Waalwijk is erin geslaagd Benjamin de Ceulaer terug te halen naar Waalwijk. Met Feyenoord bereikte zij een overeenkomst tot overname van de Belgische aanvaller. De Ceulaer zal de komende 3,5 jaar voor RKC Waalwijk uitkomen.

In het seizoen 2005/2006 kwam de Ceulaer al op huurbasis uit voor de Waalwijkse club, waar hij in 25 competitiewedstrijden 7 keer scoorde en uitgroeide tot publiekslieveling. Een kuitbeenbreuk hield hem vanaf maart 2006 aan de kant, waarna Feyenoord besloot hem terug te halen naar de Kuip. In Rotterdam komt de Ceulaer niet aan spelen toe en de clubleiding gaf aan het begin van dit seizoen al aan mee te willen werken aan een transfer.

Vandaag kwam RKC Waalwijk tot een akkoord met Feyenoord en de 23-jarige aanvaller. Trainer/coach Mark Wotte haalde destijds Benjamin de Ceulaer van het Belgische Sint-Truiden naar Feyenoord en ziet hem nu toetreden tot zijn selectie in Waalwijk. De Belgische jeugdinternational zal op 8 januari met RKC Waalwijk afreizen naar Portugal om de voorbereiding op de tweede seizoenshelft te starten.

Algemeen directeur Henry van der Vegt is verheugd met Benjamin de Ceulaer de eerste stap in het versterken van de selectie te hebben gezet. “Benjamin is een moderne speler met snelheid en scorend vermogen, die in verschillende systemen kan spelen. Wat voor ons daarnaast heel belangrijk is, is dat Benjamin graag voor RKC Waalwijk wil spelen.” Aldus Henry van der Vegt.

Benjamin de Ceulaer werd tijdens de onderhandelingen bijgestaan door Sjef Blatter, spelersbegeleider van de VVCS.