VVCS bezoekt spelersgroepen FC Groningen en FC Utrecht

19 maart 2007

Vorige week hebben Danny Hesp en Marc van Hintum de spelersgroepen van FC Groningen en FC Utrecht bezocht om deze voor te lichten en van adviezen te voorzien.

Na een gezamelijke lunch kregen de spelers van FC Groningen onder andere voorlichting over CAO, doping, scholing voor spelers, CFK en de pensioenregeling. Aan het einde van de bijeenkomst werd er gesproken over het nut om lid te zijn van de VVCS. Bas Roorda, doelverdediger en VVCS-bestuurslid, gaf zijn visie op het lidmaatschap en het voordeel wat spelers daarvan hebben. "Solidariteit onder de spelers is heel belangrijk, daardoor creëer je een sterke vakbond om nog beter op te komen voor de rechten van de spelers."

Ook in Utrecht kreeg de spelersgroep voorlichting en adviezen over de vernoemde onderwerpen. Wederom werd het nut van deze bezoeken duidelijk, alleenstaande spelers werden gewezen op de uiterst noodzakelijke POV-verzekering. De POV-verzekering zorgt ervoor dat bij overlijden je CFK saldo wordt uitgekeerd aan een begunstigde, zonder deze verzekering vindt er geen uitkering plaats en blijft het geld in het fonds staan. Gelukkig konden deze spelers op tijd de noodzakelijke verzekering afsluiten en hun saldo zekerstellen.