Spelers uit VVCS-begeleiding opgeroepen voor nationale teams

21 maart 2007

Veel spelers uit de begeleiding van de VVCS zijn de afgelopen week opgeroepen voor de verschillende nationale teams.

Wouter de Vogel (AZ) verblijft op dit moment met Oranje -17 in Antalya (Turkije). De ploeg van KNVB-coach Stuivenberg strijdt in Turkije samen met het gastland, Wales en Belarus om slechts één ticket voor het Europees Kampioenschap, dat van 2 tot en met 13 mei in België plaatsvindt.

Voor Oranje -18 zijn Eelco Horsten (PSV), Barry Maguire (FC Den Bosch), Olivier ter Horst (PSV), Siem de Jong (Ajax), Nick Kuiper (Vitesse) en Glenn Kobussen (Feyenoord) geselecteerd. Daarnaast staat Nathaniel Will (Ajax) op de standby lijst. Oranje -18 speelt dinsdag 27 maart vriendschappelijk tegen Engeland.

Erwin Mulder speelt met het Nederlands team voor spelers onder 19 jaar de komende periode twee oefenduels. De ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam treft vrijdag 23 maart de leeftijdgenoten van Schotland en woensdag 28 maart is Turkije de tegenstander. Standby staat Eelco Horsten (PSV).

Het Nederlands elftal voor spelers onder 21 jaar oefent vrijdag 23 maart tegen Oekraïne. Piet Velthuizen (Vitesse) is hiervoor geselecteerd.

Voor Jong Oranje staat op vrijdag 23 maart de oefeninterland in en tegen Tsjechië op het programma. Op dinsdag 27 maart treedt Jong Oranje in Venlo aan tegen Ierland.
Frank van der Struijk viel helaas vandaag geblesseerd af. De verdediger van Willem II is inmiddels vervangen door zijn clubgenoot Jens Janse, eveneens een speler die begeleid wordt door het VVCS-begeleidingsteam.

Timothy Derijck (Feyenoord) en Landry Mulemo (St.-Truiden) zijn opgeroepen voor Jong België, dat tegen Servië en RAEC Mons oefent.