FIFPro Tournament in Estadio Universitario te Lissabon

12 april 2007

Net als vorig jaar neemt het Team VVCS voor contractloze spelers komende zomer weer deel aan het internationale FIFPro Tournament. Het toernooi zal op 21 en 22 juli plaatsvinden in het Estadio Universitario te Lissabon, Portugal. VVCS-directeur Louis Everard, die in het organisatiecommité zit, keurde de accommodatie ter plekke goed.

Al eerder was bekend gemaakt dat het derde internationale FIFPro Tournament na edities in Frankrijk en Nederland, dit jaar in Lissabon zou worden gehouden. Nu is ook de accommodatie bekend. VVCS-directeur Louis Everard en FIFPro’s Tijs Tummers gingen ter plekke poolshoogte nemen.

Everard: ‘Onze Portugese collega’s hadden enkele accommodaties voorgeselecteerd, waaruit we uiteindelijk het Estadio Universitario de Lisboa als meest geschikte hebben gekozen.’

De vlakbij het Estadio Alvalade van Sporting gelegen accommodatie wordt onder meer gebruikt voor de thuiswedstrijden van het nationale rugbyteam. Everard: ‘Het veld is goed, het heeft een leuke hoofdtribune en het spelershotel is op loopafstand. Ook ligt het slechts een paar kilometer van het vliegveld af. Dat is handig voor clubs en scouts die het toernooi komen bezoeken.’

Dit jaar zullen zes landen met contractloze spelers aan het toernooi deelnemen: Portugal, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Slovenië en Nederland. De ploegen worden in twee groepen van drie verdeeld. Op zaterdag speelt ieder team twee groepswedstrijden van 2 x 22,5 minuut. Op zondag spelen de nummers drie, de nummers twee en de nummers een van beide groepen tegen elkaar in een reguliere wedstrijd van 2 x 45 minuten.
Vorig jaar wist het Team VVCS het FIFPro Tournament te winnen. Een groot deel van de Nederlandse selectie vond na het FIFPro Tournament alsnog een nieuwe profclub.