Vito Wormgoor tekent contract bij Ajax

12 april 2007

Vito Wormgoor heeft zich vorige week voor de komende twee seizoenen verbonden aan Ajax. De 18-jarige verdediger maakt volgend seizoen definitief deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Dit seizoen speelt de Leersummer zijn wedstrijden zowel voor de A1 als de Beloftenploeg. Wormgoor komt het beste tot zijn recht als rechtsback of als centrale verdediger.

Opmerkelijk genoeg maakte de tiener dit voetbaljaar pas zijn opwachting in de jeugdopleiding van Ajax. Wormgoor begon bij HDS, waarna hij op zijn twaalfde overstapte naar DOVO in Veenendaal. De speler kwam de afgelopen jaren uit voor verschillende vertegenwoordigende elftallen.

,,Ajax was al van kleins af aan mijn favoriete club’’, vertelt Wormgoor, direct na de ondertekening van zijn contract. De Ajacied tovert een kamerbrede glimlach tevoorschijn. De pen waarmee hij zijn verbintenis heeft gesigneerd wordt gekoesterd. De Ajax-ballpoint krijgt ongetwijfeld een mooi plekje in huize Wormgoor. De tweejarige verbintenis wordt definitief bezegeld met een handdruk van technisch directeur Martin van Geel.

Dat hij pas laat bij een club in het betaalde voetbal belandde, ziet Wormgoor niet als een nadeel. ,,Als je goed genoeg bent, kom je vanzelf wel bovendrijven’’, stelt de Ajacied, onder meer geflankeerd door zijn ouders en zusje. ,,Ik heb genoten van de jaren bij mijn amateurclubs. Al beleefde ik bij DOVO ook een dieptepunt in mijn carrière. Met het eerste elftal degradeerden we uit de hoofdklasse.’’

Plots weer breed lachend: ,,Maar dit contract is juist weer een heel grote opsteker.’’ De wedstrijden die hij speelde als Jong Ajacied boden telkens weer nieuwe uitdagingen. ,,Heel mooi om me nu bij Jong Ajax te mogen aansluiten. Ik probeer zo ver mogelijk te komen in het voetbal. We zien vanzelf wel waar het op uitloopt.’’

Tijdens de onderhandelingen werd Vito Wormgoor bijgestaan door Edwin de Kruijff, spelersbegeleider van de VVCS.

bron: www.ajax.nl