Siem de Jong en Nathaniel Will tekenen contract bij Ajax

2 mei 2007

Ajax heeft twee spelers uit de eigen jeugd vastgelegd: Siem de Jong en Nathaniel Will.

Nathaniel Will en Siem de Jong, beiden 18 jaar en nu nog eerstejaars A-junioren, tekenden vrijdagmiddag hun eerste contract bij Ajax. Het duo is voor drie jaar vastgelegd. De Jong, die Litmanen en Bergkamp als zijn grote voorbeelden ziet, is een aanvallende middenvelder. ,,Ik hoop dat ik volgend seizoen een basisplaats bij Jong Ajax kan afdwingen”, zei De Jong, die vrijdag ook zijn rijbewijs haalde.


Will is een vleugelverdediger die aan de linker- en rechterkant kan spelen. Hij begon dit jaar in de A2, maar stroomde door naar de A1. ,,Ik ben heel blij met dit contract”, zei de voetballer uit Lelystad. ,,Ooit wil ik in Ajax 1 spelen, maar de komende tijd ga ik me richten op speelminuten in Jong Ajax.”

Siem de Jong, Louis Laros en Nathaniel Will

De Jong kwam in augustus 2005 bij de jeugdopleiding van Ajax. De 18-jarige aanvallende middenvelder speelde eerder bij de jeugd van De Graafschap en tekende een contract van 1 juli 2007 tot en met 30 juni 2010.


De 18-jarige Will, die in augustus 2002 bij de jeugdopleiding van Ajax kwam, tekende ook een contract dat loopt van 1 juli 2007 tot en met 30 juni 2010. Daarvoor speelde de verdediger voor Lelystad ’67.

De Jong en Will werden tijdens de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros, spelersbegeleider van de VVCS.