Team VVCS dit keer onderuit tegen TOP Oss

6 juli 2007

Alweer voor het derde jaar op rij opende het Team VVCS haar wedstrijdenreeks tegen TOP Oss. Vorig jaar boekten de contractloze profs een overwinning van 4-1, dit keer was het team van Hans de Koning met dezelfde cijfers de sterkste. Een tweede Team VVCS speelde met 1-1 gelijk tegen TOP Oss 2.

Vorig jaar vonden elf spelers via het Team VVCS een nieuwe club. Waarschijnlijk vanwege dit succes is deze zomer de animo om voor het Team VVCS uit te komen groter dan ooit. Maar liefst 28 spelers meldden zich afgelopen woensdag voor de eerste training onder leiding van trainer Jan van Dijk.

Doelman John Vos bokst een hoekschop weg.

TOP Oss kent ook een selectie van 32 man en vandaar dat voor het eerst twee elftallen van Team VVCS in actie konden komen.

Team VVCS A, dat tegen de hoofdmacht van TOP Oss uitkwam, ging in een hoog tempo van start en kreeg in de eerste twintig minuten verschillende uitgespeelde kansen om op voorsprong te komen. Uiteindelijk was er een penalty voor nodig om op 1-0 te komen. Santinho Lopes Monteiro (vorig jaar AGOVV) benutte de strafschop.

Lopes Monteiro stuurt de doelman vanaf elf meter de verkeerde hoek in.

Na een iets te gretige sliding ging de bal al snel ook aan de overkant op de stip. Aanvoerder Dirk Schoofs faalde niet: 1-1. De scheidsrechter had de smaak kennelijk te pakken, want toen een voorzet van dichtbij een arm schampte, wees hij wel erg makkelijk voor de derde keer naar de elf meter: dit keer keerde doelman John Vos (vorig jaar Helmond Sport) de strafschop van Schoofs, maar Charles Kazlauskas tikte de rebound binnen: 1-2.

Na de rust konden beide partijen het hoge tempo niet volhouden. Er slopen steeds meer misverstanden en foutjes in het spel, waarvan TOP Oss via Tony de Groot en Umran Bozbiyik binnen korte tijd twee keer kon profiteren: 1-4.

John van Loenhout legt aan voor een vrije trap.

Het belangrijkste was dat een aantal spelers hun niet geringe talenten hadden kunnen tonen aan een groot aantal scouts. Naast de Nederlandse clubs was ook een vertegenwoordiger van het Schotse Falkirk aanwezig.

In het andere duel speelde Team VVCS B met 1-1 gelijk tegen TOP Oss 2. De contractloze profs kwamen al snel op achterstand door een doelpunt van Rik van de Langeberg. Maar na rust rondde Jurrick Juliana (vorig seizoen AGOVV) fraai een voorzet van Lucien Dors (vorig jaar FC Den Bosch) af.

Aanstaande maandag speelt het Team VVCS in het Zeeuwse Ijzendijke om 19.00 uur tegen RKC Waalwijk.
Team VVCS A: John Vos, Pascal Heije, Gerard Aafjes, Frank Karreman, Robert Jan Ravensbergen, Erik van der Ven, John van Loenhout, Sebastiaan Kolff, Roel Buikema., Mohammed Elberkani, Santinho Lopes Monteiro, Reginald Faria.

Team VVCS B: Victor Kros, Jesper Hogedoorn, Michael Samuel, Leon Ramos, Denisz Soekha, Rui Almeida Monteiro, Lucien Dors, Sladhin Ait Jdag, Leonardo dos Santos Silva, Tom van Bergen, Stanley Taylor.