Team VVCS buigt pas laat voor RKC

10 juli 2007

In een prima wedstrijd heeft het Team VVCS pas laat moeten buigen voor RKC Waalwijk. Dustley Mulder scoorde diep in de tweede helft de winnende treffer voor de Waalwijkers: 0-1.

Met een wedstrijd in de benen en de ruimere wisselmogelijkheden maakte het team van coach Jan van Dijk vooral conditioneel een veel betere indruk dan drie dagen eerder tegen TOP Oss. Toen had Van Dijk – omdat twee teams in actie kwamen – slechts twaalf spelers tot zijn beschikking, nu begon hij met een selectie van 18 man aan het duel met de kersverse eerste divisionist.
De elf man van Team VVCS die aan de aftrap verschenen: John van Loenhout groet Patrick van Diemen.

De Waalwijkers hebben hun selectie overigens op eredivisiesterkte gehouden. Met namen als Ivan Vicelich, Frank van Mosselveld, Martijn Reuser, Robert Fuchs, Benjamin De Ceulaer, Patrick van Diemen, Tim Janssen en Anthony Obodai is het duidelijk dat RKC favoriet voor de titel is.

Het Team VVCS toonde zich in de eerste helft niettemin gelijkwaardig. De verdediging onder leiding van Gerard Aafjes en Frank Karreman gaf nauwelijks kansen weg en voorin waren Jurrick Juliana en Mohammed Elberkani regelmatig dreigend.

Rui Almeida Monteiro in fel duel met Robert Fuchs. Links Mohammed Elberkani.

In de tweede helft wisselde RKC tien spelers en kwam het Team VVCS vaker onder druk te staan. Aan de hand van Roel Buikema en John Loenhout werden nog slechts enkele counters geplaatst. In deze fase van de wedstrijd hield doelman Victor Kros het Team VVCS met enkele knappe reddingen in de race.

Een minuut of twaalf voor tijd was hij echter kansloos toen Dustley Mulder bij de eerste paal een vrije trap van links verlengde: 0-1. Toch richtte het Team VVCS zich nog één keer op. Een fraaie vrije trap van Tom van Bergen werd uit de kruising geplukt door doelman Doedee, een inzet van Erik van der Ven vloog net voorlangs en nogmaals Tom van Bergen kopte vrijstaand net naast.
John van Loenhout glijdt vol inzet door op Jordan Remacle.

Met tevredenheid keek Jan van Dijk na afloop terug op de wedstrijd. Aanstaande donderdag wordt nog eenmaal getraind waarna zaterdag in Sevenum met VVV-Venlo voor het eerst een tegenstander uit de eredivisie wacht.

Team VVCS: John Vos, Victor Kros, Pascal Heije, Gerard Aafjes, Frank Karreman, Leon Ramos, John van Loenhout, Sebastiaan Kolff, Roel Buikema, Mohammed Elberkani, Santinho Lopes Monteiro, Michael Samuel, Erik van der Ven, Jurrick Juliana, Rui Almeida Monteiro, Lucien Dors, Saladhin Ait Jdag, Tom van Bergen.