Team VVCS stuit in Portugal op ervaren ex-internationals

19 juli 2007

Het Team VVCS voor contractloze profs zal op het FIFPro Tournament in Lissabon stuiten op grote namen. Zo komen de Italianen met oud-internationals Beppe Signori en Benito Carbone naar Portugal en de Fransen met oud-international Martin Djetou.

Het Italiaanse team van contractloze spelers bestaat louter uit ervaren spelers van boven de dertig jaar.

Een van hen is Benito Carbone (35). Carbone speelde in zijn lange loopbaan maar liefst voor 16 verschillende clubs. Alleen al in Engeland speelde ‘Benny’ in de Premiership voor Sheffield Wednesday, Aston Villa, Derby County, Bradford City en Middlesbrough. Het afgelopen seizoen was hij actief voor FC Sydney.

Nestor van het Italiaanse team is Beppe Signori. Signori, 39 jaar inmiddels, erkende vooral aan het trainingskamp in het Coverciano deel te nemen omdat de contractloze spelers daar ook de gelegenheid krijgen om een basis trainingsdiploma te halen, waarmee ze elftallen tot aan de Serie D kunnen trainen. De altijd scorende spits (187 goals in de Serie A), die het laatst in Hongarije actief was, gaf echter aan nog altijd in te zijn voor een nieuw avontuur en daarom reist ook hij af naar Lissabon.

Opvallendste naam bij de Frankrijk is de 32-jarige Martin Djetou. In 2000 stond hij nog in de basis van het Franse nationale team met spelers als Thuram, Desailly, Makalele, Karembeu, Petit, Henry, Wiltord en Trezeguet. Nu hoopt hij via het FIFPro Tournament een nieuwe club te vinden.

Ook de Slovenen brengen enkele grote namen. Amir Karić (33) speelde 64 interlands en kwam uit op EURO 2000 en het WK 2002, waarop hij nog scoorde tegen Spanje. Ook voormalig speler van Lecce, Sebastjan Cimirotić (32), heeft 24 interlands achter zijn naam.

Op de spelerslijst van het FIFPro Tournament stuitten we ook nog op twee bekenden uit het Nederlandse betaalde voetbal. De 21-jarige Finse doelman Henrik Moisander stond tot 2006 onder contract bij Ajax; nu is hij gastspeler bij Zwitserland.

Bij Frankrijk vinden we verdediger Benoit Croîssant terug. Croissant (26) speelde van 2002 tot 2005 bij Stormvogels/Telstar, waarvoor hij 52 keer uitkwam. Sindsdien speelde de globetrotter in Egypte, China en de Verenigde Staten.

De volledige deelnemerslijst, met de bijbehorende CV’s, is na te lezen op http://tournament.fifpro.org.