Nipte nederlaag Team VVCS tegen FC Eindhoven

18 juli 2007

Het Team VVCS heeft haar wedstrijdenreeks binnen Nederland afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen FC Eindhoven. Komend weekend wacht het internationale FIFPro Toernooi in Lissabon.

Gewaarschuwd door de overwinning van het Team VVCS op VVV-Venlo ging Eindhoven op Papendal scherp van start. Onder leiding van de sterk spelende aanwinst Tim De Meersman nam Eindhoven het initiatief en moest het Team VVCS achteruit.

Frank Karreman komt net niet aan koppen toe.

0-1 van Fabio Caracciolo was dan ook volgens de verhoudingen, aan de 0-2 van Engin Güngor ging een misverstand vooraf. Dat werd al snel rechtgezet door Erik van de Ven, die na een soepele combinatie doelman Hendriks in alle rust omspeelde en binnenschoof 1-2. Nog voor rust stond de marge echter weer op twee toen De Meersman van 18 meter strak uithaalde.

Jan van Dijk geeft aanwijzingen tijdens een drinkpauze.

Er werd veel gewisseld in de rust en er leek na de pauze meer evenwicht in het Team VVCS te zijn. Met Steve van de Broek Humphrey centraal achterin en John van Loenhout strooiend met passes vanaf het middenveld was het Team VVCS nu het dominerende elftal. Het spel speelde zich nog voornamelijk op de helft van Eindhoven af en de 2-3 was dan ook niet meer dan logisch. Biko Brazil tikte op tijd naar de diepgaande Van Loenhout die schuin voor het doel doelman Hendriks met een subtiel stiffie klopte: 2-3.

Santinho Lopes Monteiro schermt de bal goed af.

Kansen waren er nog wel op de verdiende gelijkmaker, maar uiteindelijk ging de overwinning toch naar de profs mèt een contract.

Uitzicht op een nieuwe club is er nog altijd voor een flink aantal spelers van het Team VVCS. Zo nodigde het Belgische Dessel Sport, dat zaterdag langs de lijn stond bij Team VVCS-VVV-Venlo, Biko Brazil uit voor een tweedaagse stage. Hij mist daardoor het FIFPro Tournament in Lissabon, net als Pascal Heije, die voor een stage vertrekt naar Cyprus.

Vandaag wordt de definitieve selectie waarmee Jan van Dijk naar Portugal afreist bekend gemaakt.