FIFPro Tournament: Team VVCS wint slotwedstrijd

22 juli 2007

Het Team VVCS heeft op het FIFPro Tournament in Lissabon de vijfde plaats bereikt door de Zwitsers na strafschoppen te verslaan. Voordat het zover was werd knap een 0-2 achterstand weggewerkt.

Het zit het Team VVCS niet mee in Portugal. Ongelukkig bleef de Nederlandse ploeg op de eerste dag van het FIFPro Tournament op één punt steken. De twee spelers die zich desondanks in de kijker speelden bleken op de tweede wedstrijddag niet fit.

Mo Elberkani speelde tegen Zwitserland op halve kracht vanwege een polsblessure.

Rui Almeida Monteiro moest zich al vroeg in de wedstrijd tegen Zwitserland laten vervangen. En Mohammed Elberkani liep op wel heel aparte wijze een blessure op. Tijdens een partijtje stoeien met Saladhin Ait Jdag in de lift van het spelershotel viel hij ongelukkig op zijn pols. Elberkani speelde uiteindelijk wel, maar ging na afloop van het duel met de Zwitsers voor twee weken in het gips. Nog niet duidelijk is of er sprake is van een breuk of van een zware kneuzing.

Net als een dag eerder tegen de Slovenen keek het Team VVCS tegen Zwitserland al snel tegen een 0- 2 achterstand aan. Vandaag had de ploeg echter meer tijd (2 x 35 minuten) om iets terug te doen. In de tweede helft knikte Lucien Dors bekeken een fraaie voorzet binnen: 1-2. En vlak voor tijd was het Team VVCS niet ongelukkig toen een van richting veranderde vrije trap achter doelman Gezim belandde: 2-2.

Steve van den Broek Humphrey krijgt een flinke duw, Erik van der Ven kijkt toe.

Voor de strafschoppenreeks bracht de Zwitserse coach oud-Ajacied Henrik Moisander onder de lat. Het mocht niet baten. Want waar Nederland een honderd procent score haalde met treffers van Van den Broek Humphrey, Van Loenhout, Van der Ven, Leonardo en Lopes Monteiro, daar strandden de Zwitsers twee keer op doelman Raymon Kuipers.

 

Held van de strafschoppenreeks Raymon Kuipers stond na afloop volop in de belangstelling.

En zo sloot het Nederlandse team toch nog met een lach op het gezicht het FIFPro Tournament 2007 af. Direct na de wedstrjd verliet Leonardo met een brede lach het Estadio Universitario. Hij vloog direct naar het Spaanse Murcia, waar hij een tweejarig contract gaat tekenen bij Lorca, dat uitkomt in de Spaanse Segunda Division B.

Leonardo kon na afloop van het FIFPro Tournament een contract tekenen bij het Spaanse Lorca.