Falkirk-debutant Gerard Aafjes verslaat Ajax

28 juli 2007

Drie weken na zijn optreden in het Team VVCS heeft Gerard Aafjes zijn debuut gemaakt voor het Schotse Falkirk. En kon het mooier: de tegenstander heette Ajax en werd met 2-1 verslagen.

Een Falkirk-scout was begin deze maand vanwege het Nederlandse trainingskamp van zijn club in de buurt en zal geen spijt hebben gehad van zijn bezoek aan Team VVCS – TOP Oss. De scout zag een zeer sterke Gerard Aafjes optreden en nodigde hem meteen uit voor een bezoek aan Schotland.
 

Gerard Aafjes (links) in het shirt van Team VVCS op 6 juli voor de wedstrijd tegen TOP Oss. Rechts Roel Buikema, die ook op proef ging bij Falkirk maar geen contract tekende.

Het duurde nog enige weken, maar afgelopen week kon Aafjes, begeleid door VVCS-spelersbegeleider Edwin de Kruijff, een eenjarig contract tekenen voor de Schotse nummer 6. Juist op tijd voor de oefenwedstrijd tegen Ajax.

 
Aafjes begon op de bank, maar werd een kwartier voor tijd ingebracht bij een 1-0 stand. Delorge leek negen minuten voor tijd de 1-1 eindstand binnen te tikken, maar een door Vermaelen van richting veranderd schot zorgde toch nog voor de winst voor het nieuwe team van Aafjes.
 
Volgende week begint de Schotse competitie al met een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Gretna.