Succesvolle presentatie VVCS Academy

18 september 2007

De presentatie op het VVCS-kantoor van de VVCS Academy is succesvol verlopen. Meer dan de helft van de in Hoofddorp aanwezige spelers schreef zich direct in voor het eerste studiejaar dat op 1 oktober gaat beginnen.

Spelers van verschillende BVO’s uit het westen van het land kregen op het VVCS-kantoor te Hoofddorp na een inleidend praatje van VVCS-voorzitter Danny Hesp een demonstratie te zien van hoe de VVCS Academy in de praktijk in zijn werk gaat.
 
Het principe van online leren biedt de spelers vele voordelen. Eerst legde Sjoerd Wiersman van het Da Vinci College uit hoe de studie Hbo Bachelor Ondernemerschap Business Innovation inhoudelijk op de belevingswereld van de voetballer is afgestemd. Een BVO is ook een bedrijf en bijvoorbeeld alle managementvakken kunnen op de praktijk van een betaald voetbalorganisatie worden gericht.
 

Ivar van Dinteren, Joost Broerse, Bas van den Brink, Martijn van Strien en Johan Plat volgen de presentatie van de VVCS Academy.

Daarna liet Guus Klapper van DijDiDakt zien wat het online leren precies behelst. De aanwezige spelers kregen te zien hoe je vanachter je computer met je leraar en met je medeleerlingen kunt praten, hoe je zelfs je hand kunt opsteken (!) en hoe je samen aan een presentatie kunt werken.

 
De spelers waren onder de indruk. Ivar van Dinteren: ‘Ik zit thuis toch heel veel achter de computer. Op deze manier kan ik die tijd veel nuttiger gebruiken.’
 
In principe één avond in de week worden de studenten geacht vanachter de computer een les te volgen; daarnaast vergt de studie ongeveer 10 uur per week. Wanneer een les niet gevolgd kan worden, kan die overigens altijd ingehaald worden omdat alles opgenomen en bewaard wordt.
 
De spelers gaven ook direct nuttige feedback. Zo had de schoolleiding onvoldoende gerealiseerd dat de maand juni voor profvoetballers een vakantiemaand is en lieten de spelers ook weten dat de donderdagavond voor de gezamenlijk te volgen les niet ideaal is. De avond voor een wedstrijd is met name voor eerste divisiespelers een avond om relaxed door te brengen, de dinsdag- of woensdagavond zou wat dat geschikter zijn.
 
Een aantal spelers, zoals bijvoorbeeld Bas van den Brink, had ook al een vooropleiding gevolgd en vroeg zich af of er ook alleen voor deelcertificaten (bijvoorbeeld NIMA Marketing A en B) kon worden gestudeerd. De schoolleiding zou dit nader gaan onderzoeken.
 
En zo raakten de spelers er tijdens de presentatie van overtuigd dat de VVCS Academy werkelijk een zeer flexibele opleiding is die geheel op de voetballer is afgestemd. Inmiddels is de Academy ook bij TOP Oss en PSV gepresenteerd.

Klik hier voor meer informatie over de VVCS Academy.