Tiende Team VVCS-speler onderdak

21 september 2007

Met zijn gelijkmaker voor TOP Oss tegen MVV deed Erik van der Ven afgelopen maandag van zich spreken. Van der Ven is de tiende speler van het Team VVCS die een nieuwe club vond.

Tijdens de wedstrijd TOP Oss-Team VVCS op 7 juli jl. liet TOP Oss-coach reeds weten zeer gecharmeerd te zijn van Erik van der Ven. Maar het geld was op in Oss. 

Uiteindelijk werd Van der Ven toch uitgenodigd om mee te trainen met TOP Oss. Van der Ven liet opnieuw een sterke indruk achter en werd met ingang van 25 augustus aan de selectie van TOP Oss toegevoegd. Op amateurbasis, dat wel. Zo krijgt hij, zo laat TOP Oss weten, de gelegenheid een contract te verdienen.


Erik van der Ven 

VVCS-voorzitter Danny Hesp: ‘Het gebeurt helaas steeds vaker dat clubs spelers aanbieden om op amateurbasis te komen spelen. Dat is natuurlijk een kwalijke zaak. We hebben het hier over betaald voetbal. De speler heeft alleen maar verplichtingen en verspeelt zelfs zijn recht op een uitkering. Tijdens de CAO-onderhandelingen zullen we daar zeker op terug komen. Aan de andere kant begrijp ik Erik wel. Hij is overtuigd van zijn kunnen en wil in het betaald voetbal actief blijven. Maar eigenlijk zou het niet mogen kunnen.’
 
Erik van der Ven is meteen een vaste waarde gebleken in het team van Hans de Koning. Hij speelde reeds vijf competitiewedstrijden voor TOP Oss en scoorde tegen MVV zijn eerste treffer van het seizoen.