Wouter Artz (Cercle Brugge) sluit periode van blessureleed af en is weer wedstrijdfit

10 december 2007

Wouter Artz verhuisde in de zomer van 2006 van Excelsior naar het Belgische Cercle Brugge. Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2006-2007 sloeg helaas het noodlot toe.

Een ontstoken kniepees bleek zo hardnekkig dat Wouter er niet aan ontkwam om zich in september 2006 aan de knie te laten opereren. Een lange periode van revalideren volgde voor de oud speler van Feijenoord. Inmiddels heeft Wouter een aantal wedstrijden in het tweede gespeeld.

Artz: ‘Ik ben nu ruim een jaar verder en sinds een aantal weken ben ik weer wedstrijdfit. Het eerste elftal draait echter geweldig en staat op een, voor Cercle ongekende, derde plaats. Dit houdt voor mij in dat ik geduld moet hebben, want reden om wissels toe te passen heeft de trainer op dit moment niet. Ik zal er echter alles aan doen om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken en leg me niet zomaar neer bij een rol op het tweede plan!’

Het contract van de linker centrale verdediger/linksback loopt aan het einde van dit seizoen af, maar Cercle heeft een optie om de arbeidsovereenkomst met nog een jaar, tot 30 juni 2009, te verlengen.

Binnenkort zal spelersbegeleider Edwin de Kruijff een gesprek voeren met de leiding van Cercle Brugge om de situatie van Wouter Artz te bespreken.