Siem de Jong langer bij Ajax

15 januari 2008

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Siem de Jong over het openbreken en verlengen van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2010. De nieuwe verbintenis met de 18-jarige middenvelder loopt van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2013.

De Jong kwam in augustus 2005 bij de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder speelde eerder bij de jeugd van De Graafschap. Op 26 september 2007 maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax tijdens de bekerwedstrijd Kozakken Boys – Ajax (1-2). In zijn eerste competitieduel als speler van Ajax 1, de uitwedstrijd tegen Sparta, scoorde de in het Zwitserse Aigle geboren speler zijn eerste doelpunt. Ook in de uitwedstrijd tegen Feyenoord was De Jong trefzeker. Inmiddels heeft De Jong 13 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld.

Siem de Jong en VVCS-spelersbegeleider Louis Laros

Tijdens de onderhandelingen werd Siem de Jong bijgestaan door Louis Laros. Laros is erg gelukkig met het nieuwe contract van De Jong. “De vijfjarige verbintenis geeft aan dat Ajax veel vertrouwen heeft in Siem de Jong, tevens wordt hem veel ruimte geboden om zich te blijven ontwikkelen.’