VVCS op bezoek bij bekerfinalist Roda JC

27 maart 2008

Oud Roda JC spelers Danny Hesp en Sjef Blatter hebben namens de VVCS woensdag de spelersgroep onderworpen aan een uur vol voorlichting en adviezen.

Na de lunch met de spelersgroep en technische staf kregen de spelers voorlichting over onder andere de nieuwe CAO welke overigens op hoofdlijnen voor de komende 3 jaar werd uitonderhandeld.

Traditioneel werd de stand van zaken betreffende het CFK en de pensioenregeling uitgebreid toegelicht. Ook de problematiek rond doping en de mening van de spelersgroep betreffende de play offs en het spelen op kunstgras stond op het programma.

Als laatste werd er uitleg gegeven over de mogelijkheden die de Webstercase de speler biedt. Deze bij enkele Roda JC spelers onbekende Fifaregel geeft de speler de mogelijkheid om onder bepaalde omstandigheden een doorlopend contract eenzijdig te kunnen opzeggen.

Het nut van de voorlichting die de VVCS bij elke spelersgroep geeft blijkt nog steeds groot. Veel spelers zijn niet op de hoogte van hun rechten en belangrijke regelgeving omtrent contracten wat hen ernstig kan belemmeren in het verdere verloop van hun carrière.