Barry Maguire naar FC Utrecht

10 april 2008

FC Utrecht en FC Den Bosch zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van Barry Maguire. De 18-jarige jeugdinternational speelt de komende vier seizoenen in Utrecht. Maquire is een middenvelder die ook als verdediger uit de voeten kan.

Barry Maguire, die een Ierse vader en Nederlandse moeder heeft, maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de eerste divisie. “Ondanks het feit dat het een hele jonge speler is, heeft hij toch al zo’n zeventig wedstrijden voor FC Den Bosch gespeeld”, aldus technisch directeur Piet Buter. “Voor zijn leeftijd heeft hij al heel wat ervaring. We zien dat hij een hele goede speler gaat worden. Het is een voetballer met een hele goede wedstrijdmentaliteit die met loopvermogen, slim en intelligent voetbalt.”

Voorzitter Jan Willem van Dop is tevreden over de komst van de jonge speler. “Ik ben verheugd dat we met FC Den Bosch tot overeenstemming zijn gekomen. Hij had nog een doorlopend contract en ik ben blij dat deze overeenkomst op een professionele wijze tot stand is gekomen. De besprekingen met de mensen van FC Den Bosch zijn in goede harmonie verlopen”, aldus de voorzitter.

Maguire -afkomstig van de amateurs van Theole uit Tiel- had nog een doorlopend contract bij FC Den Bosch. De nieuwe overeenkomst bindt hem nu tot 2012 aan FC Utrecht. De rechtspoot speelt ook in het Nederlands Elftal onder 19 jaar.

Foto: Barry Maguire

“Het is voor mij een grote en nieuwe uitdaging. Het heeft even geduurd voordat beide clubs eruit waren, maar het is nu rond. De supporters van FC Utrecht zijn natuurlijk geweldig en er staat een hele goede selectie. Met coach Willem van Hanegem heb ik een positief kennismakingsgesprek gevoerd. Van hem kan ik denk ik veel opsteken” Aldus een blije Maguire

Barry werd tijdens deze onderhandeling begeleid door spelersbegeleider Louis Laros.