Lineth Beerensteyn, op haar plek in München

10 december 2020

Claudia van den Heiligenberg, VVCS Vrouwenvoetbal, maakt een rondje langs de velden in binnen- en buitenland en spreekt zo verschillende speelsters over hun carrière en wat VVCS daarin kan betekenen. In de aanloop naar Ajax – Bayern München, nummer 3 in deze reeks, de onnavolgbare Lineth Beerensteyn, speelster van FC Bayern München en 60-voudig international.

Hi Lineth, hoe gaat het? Vanavond speel je de Champions League wedstrijd tegen AFC Ajax, hoe vind je het om tegen een Nederlandse club te spelen?
Ik vind het heel leuk ook om het feit dat ik hier natuurlijk veel mensen ken, maar ook omdat het een goeie wedstrijd gaat worden.

Verwacht je dat?
Ja, ik verwacht een spannende wedstrijd waarin wij veel aan de bal zullen zijn, maar waarin Ajax ook zeker momenten hoog druk gaat zetten.

Normaal gesproken zou er in Amsterdam veel familie en vrienden op de tribune zitten. Helaas is dat nu niet het geval. Covid heeft natuurlijk veel invloed op het voetbal… Hoe is de situatie in München?
Ja, dat is inderdaad heel jammer! Maar gelukkig kunnen ze het allemaal thuis op tv kijken. De situatie in München is niet heel anders dan in Nederland dus dat zal geen verschil zijn voor ons.

Je speelt nu voor het 4e seizoen bij Bayern München. Zie je verschillen met de situatie in Nederland?
Het niveau in de Duitse competitie is zeker hoger dan in Nederland, het gaat allemaal sneller en je speelt meer wedstrijden waarin van alles kan gebeuren.

Wat heeft dat jou persoonlijk gebracht?
Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is Bayern de juiste stap geweest. Ik heb een enorme groei doorgemaakt de afgelopen jaren en dat heeft zich ook op internationaal niveau beloond.

Mooi om te horen, Lineth!
Tot slot, wat vind je ervan dat de VVCS zich meer gaat richten op het vrouwenvoetbal?
Dat vind ik zeker een mooie ontwikkeling. Ik hoop ook dat het heel positief gaat uitpakken zodat het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart zal worden gezet.

Ok, dank je wel, Lineth.
Goed je te spreken, veel succes vanavond!

Ajax – Bayern München, donderdag 10 december 18.00 Champions League Vrouwen, live via NOS.nl