Vereniging van Contract Spelers                                                                                                            

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Soccrates Images

Afgelopen weekend stonden het betaald voetbal en de Eredivisie Vrouwen stil bij diversiteit in de het voetbal.

De aanvoerders in de hoogste divisies van het voetbal droegen een aanvoerdersband in regenboogkleuren om aandacht te vragen voor deze problematiek. Vanavond worden de laatste twee wedstrijden gespeeld in de Jupiler League.

Het initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation werd in binnen- en buitenland zeer positief ontvangen. Uit het hele land ontving de organisatie verzoeken van amateurverenigingen waar de aanvoerdersbanden konden worden besteld. Heel veel aanvoerders uit het amateurvoetbal wilden net als hun betaalde collega’s het initiatief ondersteunen en zich sterk maken voor diversiteit in het voetbal.

VVCS en CSR voorzitter Danny Hesp: “Het initiatief is als het ware geëxplodeerd. De aandacht is enorm en de boodschap is over heel Nederland verspreid. Het aantal amateurverenigingen dat nu ook mee wil doen is ongelofelijk. Dit had ik niet zo extreem verwacht. Het is zo mooi om te zien dat iedereen, jong en oud, dit initiatief omarmt. Ik hoop echt dat dit gaat helpen om diversiteit binnen de sport en de club bespreekbaar te maken en ook gaat leiden tot constructief beleid binnen verenigingen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: voetbal is voor iedereen.”

John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein; “Voetballend Nederland heeft afgelopen weekend laten zien dat iedereen welkom is. Ook wij hadden niet verwacht dat de actie zoveel los zou maken en zo enthousiast opgepakt zou worden. Wij hopen nu echt dat het voetbal en iedereen er omheen zich hiervoor blijft inzetten.”

Collage 14 oktoberSoccrates Images
Collage 13 oktoberSoccrates Images

Amateurverenigingen die de speciale aanvoerdersband willen bestellen kunnen hun aanvraag doen via info@alltogether-challenge.nl. De #AllTogetherChallenge is gestart tijdens international Coming Out Day 2017 en loopt tot en met de Week van Respect (6 november).