Aanvoerders spelen komend weekend met regenboogaanvoerdersband

12 oktober 2017

Op initiatief van de VVCS en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen tijdens de aankomende competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband.

Met het dragen van de regenboogband vragen wij aandacht voor diversiteit in zowel het betaald als amateurvoetbal.

VVCS voorzitter Danny Hesp: “Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

John Blankenstein Foundation voorzitter Karin Blankenstein: “Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht.”

Graag vragen wij ook uw aandacht voor de #alltogetherchallenge, een initiatief van NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation, in het kader van de internationale Coming Out Dag. De #alltogetherchallenge daagt sporters uit (voetballers, hockeyers, tennissers, iedereen die mee wil doen) om met elkaar de bal zo lang mogelijk hoog te houden. Als de sport het toelaat (zoals bijvoorbeeld bij voetbal) dan houden de spelers, staande in een cirkel, elkaars hand vast. De selecties van FC Dordrecht en PSV O16 hebben de challenge inmiddels gedaan en deze filmpjes zijn toegevoegd aan het promotiemateriaal.

Via de onderstaand link kunt u al het promotiemateriaal downloaden welke u vrij kunt gebruiken op uw website of via uw social media kanalen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Danny Hesp en Karin Blankenstein zijn op vrijdag 13 oktober beschikbaar voor vragen tijdens Telstar – FC Dordrecht en op zondag 15 oktober tijdens ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam.
Voor meer informatie: VVCS, Danny Hesp, 023 – 5546930 en Karin Blankenstein, 06-51452330.