Prestatiepsychologie voetbal (on demand)

Waarom stijgt de ene speler boven zichzelf uit tijdens een belangrijke wedstrijd en bezwijkt een andere speler onder de druk? Welke factoren spelen hierbij een rol en hoe kan je deze positief beïnvloeden bij jezelf?

Middels o.a. korte video’s, praktijkcasussen, quizzen en een 1 op 1 sessie met sportpsycholoog Paul van Zwam, ga je allereerst kijken welke factoren je eigen gedrag beïnvloeden.

Je leert hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten, de (wedstrijd)spanning kunt verminderen en meer controle kunt krijgen over je eigen reacties. Vervolgens krijg je praktische tips en tools hoe je eigen gedrag op een positieve manier kunt veranderen om te komen tot betere prestaties.

Onderwerpen van de cursus:

Zelfinzicht
Aan de hand van een praktische methodiek leer je om persoonlijke eigenschappen in kaart te brengen en te bespreken.

Zelfcontrole
Dit onderwerp is van groot belang bij het leveren van prestaties. Ben jij in staat om je aandacht bij de taak te houden als het er echt om gaat? Kan je anderen hierin helpen?

Zelfreflectie
Kan jij vormgeven aan je eigen ontwikkeling? Wat is de juiste mindset? Hoe herken je dit? En waarom is dit belangrijk bij het leveren van prestaties?

Zelfvertrouwen
De overtuiging hebben dat je goed kunt presteren op het moment dat dit wordt gevraagd. Die overtuiging moet niet alleen in je hoofd zitten, die moet je ook voelen. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op hoe je dit bij jezelf en anderen positief kunt beïnvloeden.

Deze cursus wordt aangeboden op “level 3” en is geschikt voor voetballers en trainers werkzaam in het (hoger) amateur- of profvoetbal. Er is geen specifiek vooropleiding vereist.

Na het volgen van de cursus ben je in staat:

om meer controle uit te oefenen op je eigen reacties en/of kan je anderen hiermee helpen;

je spelers beter in te schatten en heb je jezelf beter leren kennen;

het zelfvertrouwen en de spanning te beïnvloeden bij jezelf en bij je spelers.

Wanneer:
De cursus is vanaf medio mei 2024 beschikbaar

Cursusmateriaal:
12 maanden toegang tot alle online cursusmaterialen incl. meer dan 6 uur aan korte video’s
12 maanden toegang tot diverse quizzen en het examen inclusief eventuele herkansingen
1 op 1 sessie: 30 min. online begeleiding van een sportpsycholoog
24/7 toegang tot de JES Soccer Performance Online Community
Bonusmaterialen: diverse aanvullende masterclasses, oefeningen, presentaties en artikelen

Cursusprijs:
€ 495,-

Als lid van de VVCS ontvang je € 100,– korting en betaal je slechts € 395,–. Indien je gebruik wil maken van deze korting dan kun je contact opnemen met Arjan Ebbinge 06-42298097 of email academy@vvcs.nl.

Bij de cursus inbegrepen is een live online coachgesprek om de vertaling naar de praktijk te maken. De cursus wordt aangeboden on demand via JES Soccer Performance. In hun online community, heb je verder de gelegenheid om te sparren met (mede)cursisten en vragen te stellen aan je docent en dieper in te gaan op jouw specifieke situatie. Meer informatie over deze cursus vind je via de onderstaande link:

https://jessoccerperformance.com/product/cursus-prestatiepsychologie-voetbal-2/

Direct inschrijven