Adrie Bogers nieuwe trainer Sparta

29 mei 2013

 

Adri Bogers is vandaag gepresenteerd als nieuwe trainer van Sparta. Met Sparta werd er overeenstemming bereikt over een contract voor 1 jaar.

  
De 48-jarige Bogers speelde als prof meer dan 400 competitie wedstrijden voor achtereenvolgens NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen, Willem II en Turnhout. Na zijn actieve carrière begon hij zijn trainerscarrière bij RKC Waalwijk, bij welke club hij via de A1 en de beloften een aantal jaren als assistent-trainer van het eerste elftal functioneerde. Na het ontslag van Adrie Koster was Bogers ook een  periode als interim-hoofdtrainer van de Waalwijkse club actief. Internationale ervaring deed Bogers op toen hij door Željko Petrović werd gevraagd om als assistent-trainer in dienst te treden van de Japanse topclub Urawa Red Diamonds.In 2012 werd hij vervolgens assistent bij NAC Breda. Na het ontslag van trainer John Karelse werd Bogers in oktober 2012 interim-hoofdcoach, waarna hij een aanbieding kreeg om definitief hoofdtrainer te worden. Vanwege een verschil van inzicht met de directie bedankte Adri voor de eer en maakte het seizoen af in zijn oude rol van assistent.

Algemeen/Technisch Directeur Wiljan Vloet legt uit dat Adrie Bogers de beste keuze is voor Sparta Rotterdam: “De aanstelling van een hoofdtrainer is een uitgebreid en zorgvuldig proces, waarin we veel gesprekken hebben gevoerd en uiteindelijk consensus hebben weten te bereiken met alle belanghebbenden. Het is een traject waarin vraag en aanbod afgewogen worden en ook budgettair keuzes gemaakt dienen te worden.”

Sparta’s directeur heeft vertrouwen in Adrie Bogers. “Naast een rijk voetbalverleden en zijn opgebouwde ervaring als trainer in het betaalde voetbal zijn wij onder de indruk van zijn kennis en vakmanschap. De koers die Sparta Rotterdam wil varen is parallel aan die van de nieuwe trainer,” aldus Wiljan Vloet.

Adrie Bogers is blij met zijn nieuwe functie: “ Voor mijn eigen gevoel ben ik klaar voor de functie als hoofdtrainer. Al eerder kreeg ik hiervoor de kans, maar toen ontbrak nog het juiste gevoel. Aan de gesprekken met Wiljan Vloet en de RvC van Sparta heb ik wel een zeer positief gevoel overgehouden. De voorbereiding op het seizoen 2013-2014 begint wat mij betreft vandaag.”

Bogers werd in de besprekingen met Sparta bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.