Adrie Bogers slaat functie als hoofdtrainer NAC Breda af

21 november 2012

NAC Breda kwam na het ontslag van John Karelse met Adrie Bogers tot overeenstemming om tijdelijk de taken als hoofdtrainer van de club waar te nemen. In de afgelopen weken hebben diverse gesprekken tussen Adrie Bogers, Louis Laros van de VVCS en de directie plaatsgevonden om Bogers als hoofdtrainer bij NAC aan te stellen.
NAC Breda en Bogers zijn daar helaas niet uitgekomen en Bogers heeft ervoor gekozen om in zijn rol als assistent trainer te blijven.

De 46-jarige Adrie Bogers, wiens contract bij de Bredase club aan het eind van dit seizoen afloopt,  kwam als speler ook twee seizoenen uit voor NAC Breda. Bogers begon  zijn trainerscarrière bij RKC Waalwijk, waar hij via de A1 en de beloften een aantal jaar assistent-trainer van het eerste team werd. Na het ontslag van Adrie Koster fungeerde Bogers ook bij de Waalwijkse club een korte periode als interim-hoofdtrainer. Internationale ervaring deed Bogers op toen hij door Zeljko Petrovic  werd gevraagd mee te gaan als assistent-trainer naar de Japanse topclub Urawa Red Diamonds.

NAC Breda heeft in de afgelopen dagen met Nebojsa Gudelj, trainer van de beloften van NAC Breda, wel overeenstemming bereikt over het hoofdtrainerschap van de club.

De directie van NAC Breda heeft veel vertrouwen in het trainersduo Gudelj en Bogers, met ondersteuning van keeperstrainer/assistent trainer Arno van Zwam. De club bedankt Bogers en Van Zwam voor hun commitment in de tijdelijke rol van  hoofdtrainer en assistent trainer en waardeert het geduld van beiden om met elkaar tot een goede invulling van de posities te komen.