Ajax zet VVCS Academy-talenten in het zonnetje

24 november 2014

Vorige week ontvingen de Ajax-talenten Abdelhak Nouri en Queensy Menig hun diploma voor de Mbo-opleiding Commercieel medewerker. Zij ontvingen dit diploma onder het toeziend oog van medespelers, trainers en het ‘technische hart’ van Ajax.

Aangezien Abdelhak en Queensy hiermee de enige twee Ajax-talenten zijn die het is gelukt om deze Mbo-opleiding  aan de VVCS Academy vervroegd af te ronden, wilde Ajax dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. De club had van de diploma-uitreiking dan ook een ware happening gemaakt. Zo hadden Wim Jonk, Marc Overmars en Frank de Boer lovende woorden voor de twee geslaagden. Allen benadrukten in hun woorden nog maar eens dat Ajax het zeer belangrijk vindt dat spelers zich naast hun voetbalcarrière ook ontwikkelen op het gebied van scholing. Niet voor niets steken zij als club daar veel tijd, energie en geld in.

 Dat Ajax juist deze twee jongens in het zonnetje zette was derhalve niet zo verwonderlijk. Zo als het ‘technische hart’ in hun speeches ook aangaf, zijn dit twee talenten die hebben aangetoond dat de bovengenoemde filosofie de maat moet zijn voor alle jonge talenten. Dus presteren op meerdere vlakken. Dat Abdelhak en Queensy dit konden op voetbalgebied was binnen Ajax wel duidelijk. Maar dat zij dit het afgelopen jaar ook hebben waargemaakt bij een opleiding waarbij zelfdiscipline een belangrijke factor is, sprak bij de Ajax-familie tot de verbeelding.

Als VVCS zijnde kunnen wij ons helemaal vinden in die gedachte. Iedere voetballer die een voetbalcarrière succesvol weet te combineren met een opleiding is wat ons betreft dan ook een talent. De VVCS feliciteert derhalve Abdelhak Nouri en Queensy Menig met deze prestatie van formaat.

Via de link ziet u het filmpje dat is gemaakt van deze diploma-uitreiking: http://youtu.be/W-_HlBQwPx8