Bart van Muyen ontvangt zijn Hbo-Bachelor

9 april 2013

Net als zijn studiegenoot Ruud Boymans, rondde ook Bart van Muyen eind december zijn Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap af. Deze week ontving hij dan ook zijn welverdiende diploma.

Aangezien Bart in januari in goed overleg met zijn club FC Oss besloot om zijn voetbalcarrière per direct te beëindigen, was een diploma-uitreiking bij deze club vanzelfsprekend niet meer mogelijk. Niet omdat Bart geen goede band met deze club heeft. Integendeel zelfs. Nee, Bart is gestopt bij de club uit Brabant omdat hij de kans kreeg om bij de hoofdsponsor van FC Dordrecht, Riwal, te werken aan zijn 2e carrière. Aangezien hij daarnaast ook nog kampte met de naweeën van een kruisbandblessure, was de keus voor hem niet zo heel moeilijk.  Daarnaast sluit deze nieuwe baan prima aan bij de Hbo-studie die hij volgde aan de VVCS Academy.

De VVCS Academy had dan ook besloten om in samenspraak met zijn nieuwe werkgever Bart te verrassen met zijn diploma in bijzijn van zijn nieuwe collega’s. Tijdens de lunch werd Bart door zijn werkgever naar de kantine gedirigeerd. Daar stonden zijn collega’s, VVCS-medewerker Arjan Ebbinge en de opleidingsmanager van het Da Vinci College, Sjoerd Wiersma, hem op te wachten.

Tijdens de bijbehorende speech werd benadrukt dat de VVCS erg trots is op Bart van Muyen. Niet alleen omdat hij zijn Hbo-studie succesvol heeft afgerond, maar zeer zeker ook omdat hij mede dankzij deze studie een kans krijgt om zijn 2e carrière goed te beginnen. Precies dat is de reden waarom de VVCS ooit met de VVCS Academy is begonnen en Bart is wat dat betreft een voorbeeld voor menig profvoetballer.

Bart ontving vervolgens onder luid applaus van zijn nieuwe collega’s uit handen van Sjoerd Wiersma zijn welverdiende Bachelor. Tevens kreeg hij namens de VVCS een geschilderd actieportret uitgereikt.