Bas van den Brink treedt in dienst bij de VVCS

20 januari 2014

 

Bas van den Brink kiest hiermee voor een nieuwe carrière.

Tot 1 januari jl. was hij nog actief als speler bij IJsselmeervogels. Daarvoor kwam hij als betaald voetballer uit voor respectievelijk FC Utrecht, FC Emmen, FC Omniworld, Gold Coast United (Aus), Busan L’Park (Z.Kor), en Perth Glory (Aus). Hij speelde in totaal 176 wedstrijden.

Van den Brink treedt toe tot het begeleidingsteam van de VVCS. Van den Brink: ”Dit is voor mij een geweldige kans om als spelersbegeleider aan de slag te gaan. Ik had tijdens mijn carrière als voetballer al deze ambitie. De VVCS is een moderne en transparante organisatie. Dat is wat ik belangrijk vond als speler, maar ook als begeleider nastreef. In de periode als voetballer heb ik mijn HBO Sport Management afgemaakt en ook mijn Master in International Sport Management gehaald. Dit sluit nu goed aan bij mijn werk voor de VVCS”.

VVCS voorzitter Danny Hesp is blij met de aanstelling: ”Met Bas hebben wij een persoon binnengehaald die de kwaliteiten en eigenschappen bezit om op termijn als volwaardig spelersbegeleider te kunnen slagen. Uiteraard zal hij de komende periode door ons worden begeleid en opgeleid. Met de aanstaande afschaffing van de makelaarslicentie begin 2015 in het vooruitzicht, verwacht ik op termijn een hoop werk voor ons als vakbond. Bas kan zich daar vast op voorbereiden.”