Begeleidingsteam VVCS op bezoek in Cyprus

26 november 2012

Afgelopen weekend is het begeleidingsteam van de VVCS op Cyprus geweest. Doel van het bezoek was om de Nederlandse spelers Edwin Linssen en Gregoor van Dijk in actie te zien bij hun club AEK Larnaca en de contacten met de clubs op Cyprus te onderhouden.

Na aankomst op vrijdag reden de begeleiders direct naar het stadion om daar de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Anorthosis Famagusta te bekijken. Vele fans waren daar getuige van een scherpe training.
Na de training werden de begeleiders uitgenodigd bij de familie Linssen voor een voortreffelijk diner.

Zaterdag stonden afspraken met een aantal clubs op het programma, waaronder een onderhoud met de voorzitter van AEK Larnaca. Met laatst genoemde werden de sportieve ambities van de club besproken en uiteraard werden ook de prestaties van de Nederlandse spelers onder de loep genomen. De voorzitter uitte niets dan lof over de instelling en professionaliteit van de spelers.

Zaterdagavond bezochten de begeleiders de wedstrijd tussen nummer 1 en 2 van de Cypriotische competitie. Een echte kraker, daar de supporters van beide teams elkaar niet kunnen luchten of zien. Veel zang en vuurwerk zorgde voor een schitterende ambiance in het nagenoeg uitverkochte stadion. AEK had het beste van het spel maar door 3 onnodige persoonlijke fouten ging de zege naar Anorthosis.

Tevens werd gedurende het weekend met de spelers hun persoonlijke situatie en hun plannen voor aankomend seizoen besproken. Het weekend werd in stijl afgesloten met een partijtje voetvolley op het strand van Larnaca. Na een zwaar bevochten strijd wisten de actieve profs de oud- profs van het begeleidingsteam te verslaan.

Het begeleidingsteam dankt de spelers voor de geboden gastvrijheid en wenst ze veel succes in het verdere verloop van het seizoen.