Benjamin van den Broek rondt zijn Hbo-studie succesvol af

27 februari 2017

Afgelopen vrijdag heeft Benjamin van den Broek een mooie week afgerond. Nadat hij eerder in die week voor de tweede keer vader is geworden, heeft hij op vrijdag zijn Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap succesvol afgerond.

Hij deed dit door zijn scriptie te verdedigen tijdens zijn eindpresentatie. Hierdoor heeft hij zijn felbegeerde Bachelor-diploma ‘in the pocket’.

Benjamin is na Robbert te Loeke en Lloyd Borgers de derde student van deze lichting die de studie succesvol heeft afgerond. Hoewel Benjamin tijdens zijn studietijd zelfs een aantal keer in het buitenland heeft gevoetbald, heeft hij zijn Hbo-studie ‘gewoon’ kunnen vervolgen. Wederom een bewijs van het voordeel van studeren aan de VVCS Academy.

Doordat Benjamin in het verleden het faillissement van HFC Haarlem heeft meegemaakt, kwam hij op het idee voor zijn eindscriptie. Hij heeft namelijk onderzoek gedaan naar hoe voetbalclubs de belevenis van voetbalsupporters kunnen vergroten, met de aanname dat dit leidt tot inkomstenstijging. Benjamin heeft hierbij gebruik gemaakt van zowel een kwantitatief- als kwalitatief onderzoek. Daarbij heeft hij medewerking gekregen van verschillende bronnen binnen het Betaalde Voetbal.
De beoordelaars waren erg tevreden over het resultaat van het onderzoek van Benjamin. Zij waren tevens te spreken over de verschillende invalshoeken waarvoor was gekozen. Ook waren zij content met de bewezen expertise op het gebied van zijn onderwerp. Dit kwam vooral naar voren bij het beantwoorden van kritische vragen naar aanleiding van zijn presentatie en scriptie. Zij beoordeelden het afstuderen van Benjamin uiteindelijk met een zeven.

Uiteraard was Benjamin erg blij met dit cijfer. Wat hem nog trotser maakt is dat hij ondanks de nodige tegenslagen, de Hbo-studie toch heeft weten af te ronden. Zijn doorzettingsvermogen is hierbij doorslaggevend geweest. Zelf zegt hij hierover: “Met name in de periode dat ik in Roemenië voetbalde, was het soms lastig om mij te concentreren op de studie, maar uiteindelijk is het me toch weer gelukt om de drive te vinden. Gelukkig maar, want ik heb nu toch mooi een afgeronde Hbo-studie op mijn cv staan.”
De VVCS feliciteert Benjamin met dit prachtige resultaat en wenst hem veel succes bij het vervolg van zijn carrière.