Bryan Linssen tekent voor 3 jaar bij FC Groningen

1 juli 2015

Bryan Linssen heeft overeenstemming bereikt over een contract tot medio 2018. De 24-jarige aanvaller werd gisteren onder grote belangstelling van de pers gepresenteerd in het Euroborg stadion.

Linssen had nog een doorlopend contract bij Heracles Almelo maar FC Grongingen bereikte overeenstemming met Heracles voorzitter Jan Smit over de transfersom. Vorig jaar was er ook al serieuze interesse vanuit FC Groningen maar wisten beide clubs geen overeenstemming te bereiken.

Bryan Linssen debuteerde op 8 augustus 2008 in het betaalde voetbal in een wedstrijd tegen FC Emmen. In dat seizoen speelde hij 14 wedstrijden om daarna de stap te maken naar MVV. Voor de Maastrichtenaren speelde hij 29 duels waarin hij 7 maal scoorde. Dit resulteerde in de zomer van 2010 in een  overgang naar VVV-Venlo. Na 70 wedstrijden voor de ploeg uit Venlo gespeeld te hebben verkaste Linssen naar Heracles Almelo, alwaar hij in de laatste 2 seizoenen in 64 wedstrijden maar liefst 21 maal wist te scoren.

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen over zijn nieuwe aanwinst: “We zijn erg content dat we in dit stadium van de voorbereiding Bryan hebben kunnen aantrekken. Bryan heeft het de afgelopen seizoenen uitstekend gedaan en hij past bij dit FC Groningen. Hij is een jonge speler met veel ervaring en veel scorend vermogen”.
Bryan Linssen over zijn overstap: “Dit is een schitterende stap die echt bij mij past. Ik heb in mijn carrière iedere keer een stapje omhoog gezet en ik ben trots dat ik de komende 3 seizoenen het shirt van FC Groningen mag dragen. Dit seizoen ga ik ook Europees voetbal spelen, een jongensdroom die uitkomt. We moeten de loting nog afwachten maar ik hoop op 6 hele mooie wedstrijden. Ik kijk er naar uit om met de trainingen te beginnen en hoop heel belangrijk voor FC Groningen te worden”.

Bryan Linssen heeft zich in de onderhandelingen met FC Groningen laten bijstaan door de VVCS.