Chris Janssens is de nieuwe trainer van Eendracht Aalst

14 maart 2013

Sinds gisteren mag Chris Janssens (44) zich weer coach noemen. Hij tekende een contract bij Eendracht Aalst tot de zomer van 2014 en zal daar de functie van hoofdtrainer op zich gaan nemen.

Chris kwam als speler voor oa Lokeren, Willem II, Zulte Waregem en Westerlo uit. In totaal speelde hij 366 wedstrijden in het betaald voetbal.
Zijn trainersloopbaan begon in 2009 als assistent bij SK Lierse. Twee jaar later werd Chris gepromoveerd tot hoofdcoach en dat deed hij naar ieders voldoening, hetgeen resulteerde in een nieuw 2-jarig contract. Aan deze samenwerking werd door de Egyptische eigenaar van Lierse echter voortijdig een einde gemaakt op 14 november 2012.

Na een paar maanden toekijken vanaf de zijlijn kan Chris zich nu dus weer volop gaan focussen op een nieuwe uitdaging. Chris zelf was in de wolken na het ondertekenen van zijn nieuwe contract: “Ik ben ontzettend blij en vereerd dat ik mag gaan werken voor een van de meest traditierijke clubs in België. Aalst is een club van het volk en het is precies die warme sfeer bij dergelijke clubs waar ik enorm van houd. Sportief krijg ik een team ter beschikking waar veel jong talent in schuilt en ik zie het dan ook als een echte uitdaging om samen met dit team Eendracht Aalst naar een hoger niveau te stuwen”.

Chris werd in de onderhandelingen met Eendracht Aalst bijgestaan door Bart van de Eede van de VVCS.