Davy Pröpper voor 4 seizoenen naar PSV

14 juli 2015

Davy Pröpper is gisterenavond officieel gepresenteerd bij PSV. De 23-jarige middenvelder tekende in het Philips stadion een contract voor 4 seizoenen bij de kersverse landskampioen.

Nadat eerder op de dag de clubs tot een akkoord waren gekomen, de speler met de club een akkoord had bereikt en de uitgebreide keuring positief werd afgerond, stond niets de overgang meer in de weg. In het bijzijn van zijn ouders, vriendin en tevens voetballende jongere broers Robin en Mike, die bij De Graafschap voetballen, kon hij eindelijk zijn lang verwachte handtekening zetten.

Davy Pröpper,  geboren op 2 september 1991 in Arnhem. Hij werd op 11-jarige leeftijd al opgepikt door Vitesse bij zijn amateurclub VDZ.  Een kleine acht jaar later volgt zijn debuut in de Eredivisie. In de streekderby tegen NEC Nijmegen valt hij in. In de jaren daarna groeit Pröpper uit tot één van de vormgevers van het Arnhemse middenveld, wat hem uiteindelijk ook zijn interlanddebuut oplevert. Op 5 juni 2015 verving hij Robin van Persie in de interland tegen Amerika. In totaal speelde Pröpper 133 competitiewedstrijden voor Vitesse waarin hij 15 keer scoorde.

Davy Pröpper: “ Ik kijk enorm naar deze nieuwe uitdaging uit. Voor mijn gevoel was ik nu klaar voor de stap naar een grotere club. PSV strijdt elk jaar om de titel en speelt komend seizoen sowieso Champions League. Dat is voor een voetballer het ultieme podium om je te etaleren. Het zal wel even wennen voor mij zijn om na 12 jaar Vitesse in een andere omgeving te voetballen. Ik wil hierbij dan ook Vitesse bedanken voor de geweldige tijd die ik daar beleefd heb en de goede opleiding die ik daar heb mogen genieten”.

Davy Pröpper voegt zich vanmiddag bij zijn nieuwe teamgenoten op trainingskamp in Evian-les-Bains. Hij werd in de onderhandelingen met PSV bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.