De Jong en Van der Hoorn in voorselectie Nederlands Elftal

6 maart 2013

Bondscoach Louis van Gaal heeft naast Ajacied Siem de Jong ook FC Utrecht-verdediger Van der Hoorn opgenomen in zijn voorselectie voor de kwalificatieduels met Estland (vrijdag 22 maart) en Roemenië (dinsdag 26 maart).
Of Siem en Mike worden opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal, wordt op vrijdag 15 maart bekendgemaakt.

Mike is verrast met zijn voorselectie. “Maar daarom niet minder blij”, zegt de 20-jarige verdediger van FC Utrecht. “Toen ik hoorde dat het waar is dat ik bij de voorselectie zit, dacht ik wel even dat ik droomde. Als je de selectie leest en je ziet tussen al die grote namen je eigen naam staan, dan sta je perplex. Ik was verrast, maar ben er zeker blij mee.” Van der Hoorn vindt dat er vertrouwen spreekt uit zijn voorselectie. “Het is een teken dat de bondscoach vindt dat ik goed bezig ben.
We wachten rustig af tot 15 maart, dan hoor ik of bij de definitieve selectie zit. Zondag spelen we thuis tegen RKC Waalwijk, daar richt ik mij eerst nog op.”

Voor Siem is de uitverkiezing een logisch gevolg van zijn goede spel bij Ajax. Ondanks de grote concurrentie hoopt hij op een plaats in de definitieve selectie.

Siem en Mike worden bijgestaan door de VVCS.