Spelersbegeleiding

De VVCS heeft een eigen team van ervaren spelersbegeleiders bestaande uit de oud-spelers Louis Laros, Patrick van Diemen en Edwin de Kruijff. Spelers kunnen hen inschakelen voor persoonlijke begeleiding, contractbesprekingen en bemiddeling.

Zij zijn bij de KNVB geregistreerd als intermediairs.

De KNVB voerde in het voorjaar van 2017 een keurmerk in voor spelersvakbonden en organisaties van intermediairs. Aan de VVCS werd op 22 november 2017 dit keurmerk verstrekt. Voor de VVCS betekende dit een primeur. Zij is hiermee wereldwijd namelijk de eerste organisatie met een dergelijk keurmerk. Het doel van dit KNVB keurmerk is om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de intermediairs te stimuleren, en wel ter bescherming van clubs en spelers. Ook is het nadrukkelijk een kwaliteitskenmerk voor de bij de VVCS in dienst zijnde intermediairs.

Voor juridische aangelegenheden maken de VVCS intermediairs gebruik van de kennis en ervaring van VVCS-directeur mr Louis Everard en Stijn Boeykens.

Voor wat betreft de arbeidsbemiddeling heeft de VVCS een samenwerkingsverband met Vision4Soccer, het bureau van Edwin Olde Riekerink. De intermediairs van de VVCS werken nauw met hem samen.

Louis Laros

Louis Laros was net 27 jaar toen hij een knieblessure opliep die een veel te vroeg einde aan zijn carrière maakte. Na een jaar lang revalideren op sport/medisch centrum Zeist speelde Louis nog wel 15 wedstrijden in het eerste elftal van Vitesse maar door blijvende kwetsuren aan de knie was hij genoodzaakt op 29-jarige leeftijd te stoppen. Via Willem II en VVV belandde Louis in 1995 bij Vitesse waar hij de hoogtijdagen van de Arnhemse club meemaakte.

Louis Laros was twee jaar jeugdtrainer bij Vitesse, alvorens hij in 2004 koos voor een toekomst als spelersbegeleider bij de VVCS. Louis haalde direct zijn licentie Official Players Agent licensed by the KNVB. Momenteel speelt hij nog in het tweede elftal van zijn jeugdclub RCD in Dordrecht.

Patrick van Diemen

Patrick kan zelf terugzien op een mooie carrière. Hij is 19 jaar actief geweest in het betaald voetbal. In die periode speelde hij meer dan 450 wedstrijden voor onder meer FC Utrecht, Anderlecht en RKC Waalwijk. Al tijdens zijn actieve loopbaan was hij zeer actief binnen en voor de VVCS. Na eerder lid te zijn geweest van de CSR, trad hij toe tot het bestuur van de VVCS. Per 1 juli 2008 verruilde hij zijn bestuurslidmaatschap voor de fulltime functie van spelersbegeleider. Patrick was in het oude systeem reeds in het bezit van de licentie Official Players Agent licensed by the KNVB.

Edwin de Kruijff

Edwin heeft zelf een lange carrière in het Nederlands betaald voetbal achter de rug. Hij is 14 jaar actief geweest en speelde ruim 350 wedstrijden voor verschillende Nederlandse BVO’s, waaronder FC Utrecht en FC Groningen. Daarnaast speelde hij zo’n 30 jeugdinterlands van O17 tot en met Jong Oranje. Edwin startte zijn betaald voetbalcarrière in 1987 bij FC Utrecht en vertrok in het seizoen 1995/199 naar het Noorden om daar uit te komen voor FC Groningen. Vervolgens speelde Edwin nog ruim 4 seizoenen voor BV Veendam. Hier zette hij in 2001, vanwege een zware knieblessure, een punt achter zijn actieve carrière.

In 2001 trad Edwin in dienst van de VVCS als spelersbegeleider. Hij haalde destijds direct zijn licentie Official Players Agent licensed by the KNVB. Daaropvolgend trad hij in 2008 in dienst bij zijn ‘oude liefde’ FC Utrecht als hoofd scouting en van 2012 tot 2016 als manager spelerszaken en scouting. Later heeft Edwin nog de functie van TD bekleed bij N.E.C.
Met ingang van januari 2019 is Edwin wederom in dienst getreden bij de VVCS als spelersbegeleider.

Telefoonummers

Louis Laros 06-22457763
Patrick van Diemen 06-25033037
Edwin de Kruijff 06-10907013
VVCS-kantoor 023-5546930