Team VVCS

Team VVCS is inmiddels een begrip in het betaalde voetbal. In 2004 zag dit VVCS initiatief het licht. Het team van werkzoekende profs reisde toen af naar Clairefontaine, het trainingscentrum van de Franse voetbalbond, om daar onder het oog van scouts haar eerste wedstrijd te spelen tegen het team UNFP, de Franse profs op zoek naar een nieuwe club. De organisatie rondom het team VVCS is sinds dat moment alleen maar geprofessionaliseerd.

De activiteiten

De selectie van werkzoekende VVCS leden (m) begint steevast de laatste week van juni met de trainingssessies. Deze trainingssessies duren tot eind juli en vinden plaats op het complex van VV Woudenberg. De trainingen staan onder leiding van een complete technische staf. De voetbaltrainingen van Team VVCS staan onder leiding van een hoofdtrainer, een assistent-trainer, een fysiektrainer en een keepertrainer. De trainersstaf wordt uiteraard bijgestaan door een gediplomeerd verzorger.

Tijdens de campagne wordt er dagelijks getraind om de spelers optimaal voor te bereiden op eventuele wedstrijden. Zodra er genoeg deelnemers zijn, wordt er getracht om wedstrijden te organiseren tegen betaald voetbal organisaties in Nederland. De VVCS nodigt voor deze wedstrijden scouts, technisch directeuren en trainers van binnenlandse en buitenlandse clubs uit.

Het doel

Contractloze VVCS leden worden in staat gesteld om samen te trainen onder deskundige leiding, om samen (internationale) wedstrijden te spelen. Dit alles onder toeziend oog van scouts en trainers uit binnen- en buitenland. Ieder jaar weer slagen vele spelers er in om hun professionele carrière op deze wijze te verlengen. Sommigen hielden er zelfs een mooi buitenlands avontuur aan over.

Voor wie?

Team VVCS is een service van de VVCS voor haar contractloze leden. Alle kosten worden dan ook gedragen door de VVCS.

Vragen?

Heb je vragen over deelname aan Team VVCS, of heb je andere vragen, aarzel niet en stuur een email naar info@vvcs.nl.