Vereniging van Contract Spelers

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Team VVCS

Team VVCS is inmiddels een begrip in het betaalde voetbal. In 2004 zag dit VVCS initiatief het licht. Het team van werkzoekende profs reisde toen af naar Clairefontaine, het trainingscentrum van de Franse voetbalbond, om daar onder het oog van scouts haar eerste wedstrijd te spelen tegen het team UNFP, de Franse profs op zoek naar een nieuwe club. De organisatie rondom het team VVCS is sinds dat moment alleen maar geprofessionaliseerd.

De activiteiten

De selectie van werkzoekende VVCS leden (m) begint op 27 juni met de trainingssessies. Deze trainingssessies duren tot en met 29 juli. De sessies vinden dit jaar plaats op het complex van VV Woudenberg. De trainingen staan onder leiding van een complete technische staf. De voetbaltrainingen van Team VVCS staan onder leiding van Erik van der Meer, geassisteerd door Jeffrey Talan. Het fysieke gedeelte van de trainingen wordt verzorgd door Rob Druppers en de keepers worden getraind door Rob van Dijk. De trainersstaf wordt uiteraard bijgestaan door een gediplomeerd verzorger. Tijdens de campagne wordt er dagelijks getraind om de spelers optimaal voor te bereiden op eventuele wedstrijden. Zodra er genoeg deelnemers zijn, wordt er getracht om wedstrijden te organiseren tegen betaald voetbal organisaties in Nederland. De VVCS nodigt voor deze wedstrijden scouts, technisch directeuren en trainers van binnenlandse en buitenlandse clubs uit.

Tot een aantal seizoenen geleden werd traditiegetrouw de cyclus van wedstrijden afgesloten met het FIFPro toernooi, het internationale toernooi voor profvoetballers op zoek naar een nieuwe club. In 2005 vond dit plaats in Parijs, in 2006 in Rijnsburg, in 2007 reisde team VVCS af naar Portugal, in 2008 vond het toernooi wederom in Rijnsburg plaats, in 2009 werd het toernooi in Cannes gehouden, in 2010 keerde het FIFPro Tournament terug naar Rijnsburg. Ook in 2011, 2012, 2013 en 2014 werd het toernooi op het complex van Rijnsburgse Boys georganiseerd. Vanaf 2015 wordt het toernooi niet meer georganiseerd. Wel krijgen de aangesloten vakbonden de mogelijkheid geboden om onderling wedstrijden of toernooien te organiseren.

Het doel

Contractloze VVCS leden worden in staat gesteld om samen te trainen onder deskundige leiding, om samen (internationale) wedstrijden te spelen. Dit alles onder toeziend oog van scouts en trainers uit binnen- en buitenland. Ieder jaar weer slagen vele spelers er in om hun professionele carrière op deze wijze te verlengen. Sommigen hielden er zelfs een mooi buitenlands avontuur aan over.

Voor wie?

Team VVCS is een service van de VVCS voor haar contractloze leden. Alle kosten worden dan ook gedragen door de VVCS.

Vragen?

Heb je vragen over deelname aan Team VVCS, of heb je andere vragen, aarzel niet en stuur een email naar info@vvcs.nl.

VVCS OP social media