Dutch Visitors Programme 2012 selecteert VVCS voor bezoek

6 december 2012

Het Dutch Visitors Programme is een bezoekers programma voor toekomstige leiders van voor Nederland strategische landen en is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Deze acht zogenaamde “high potentials” volgen deze maand gedurende tien dagen een programma over met name het thema “sport”.
Zij zijn geselecteerd door alle Nederlandse ambassades in den vreemde.

De Chinese Chen Luyi, manager bij de General Administrations of Sports en het Chinees Olympisch Comité, toonde zich met name geïnteresseerd in hoe topsporters het beste begeleid kunnen worden na hun sportieve carrière. Oftewel, hoe voorkom je dat zij in het beruchte zwarte gat vallen.
Dat de Programmaraad, bestaande uit onder meer Bernard Wientjes, Jozias van Aartsen en Alexander Rinnooy Kan, haar in dat kader aanraadde om de VVCS te bezoeken, was natuurlijk goed om te horen.

Voorzitter Danny Hesp heeft haar vandaag de VVCS diensten op dit gebied gepresenteerd. Met name de VVCS Academy maakte op haar grote indruk. De interactieve, virtuele klas zou zij zo willen kopiëren voor alle Chinese topsporters. In China blijkt er alleen aandacht te zijn voor de hele smalle absolute top. De rest van de sporters moet het maar zelf uitzoeken. De schaatsers en zwemmers die graag Engels willen leren hebben daarom maar zelf klasjes gevormd waarin men elkaar overhoort. Hoezo nog een lange weg te gaan?