Eerste tussenstand veldencompetitie Jupiler League

11 september 2013

Voor alweer de zesde maal geven de aanvoerders uit de ere- en eerste divisie dit seizoen hun waardering aan de velden in Nederland.

Onder de greenkeepers in het betaald voetbal leeft de verkiezing tot beste veld enorm en wordt verwachtingsvol uitgekeken naar de beoordelingen. De vraag is dan ook: wie worden dit seizoen de opvolgers van AZ en Go Ahead Eagles? 

Ieder weekend ontvangt Danny Hesp van de aanvoerders van de uitspelende clubs een smsje met de waardering van 1(slecht) tot en met 5(topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.  VVCS-voorzitter Danny Hesp: ‘deze prijs leeft enorm onder de greenkeepers in het betaalde voetbal. Eind vorig seizoen heb ik de prijs mogen uitreiken aan de Wijnand Vermeulen van AZ. Hij nam afscheid en deze prijs was volgens Vermeulen de kroon op zijn werk en dat van zijn team. Ook bij het gepromoveerde Go Ahead Eagles was de prijs reden om het grasteam een groot compliment te maken. Het mooie aan deze verkiezing is dat de velden beoordeeld worden door de hoofdrolspelers, de voetballers’.

De tussenstand in de Jupiler League na 5 speelronden:

1.  Sparta Rotterdam
     Willem II
3.  FC Emmen
     MVV Maastricht
5.  De Graafschap
     Telstar
7.  Almere City FC (kunstgras)
8.  FC Dordrecht (kunstgras)
     FC Volendam (kunstgras)
     VVV-Venlo (kunstgras)
11. Fortuna Sittard
12. Achilles ’29
      FC Eindhoven
14. Excelsior (kunstgras)
      Helmond Sport (kunstgras)
16. FC Oss (kunstgras)
      FC Den Bosch (kunstgras)