Eredivisievrouwen stemmen op World XI

13 december 2016

De afgelopen dagen hebben de voetbalvrouwen van de acht Eredivisieclubs voor het eerst gestemd op de World XI voor vrouwen.

De mondiale FIFPro verkiezing van de beste elf speelsters ter wereld is vorig jaar officieel van start gegaan. Dit jaar organiseerde de VVCS in overleg met de aanvoersters de stemming voor het eerst in Nederland.

Vrouwen SC Heerenveen

Het enthousiasme voor de stemming is groot bij de speelsters. Daar waar de Nederlandse heren al jaren stemmen op hun beste elf spelers werd het hoog tijd dat ook de vrouwen van de snelst groeiende sport in Nederland hun mening geven over de beste speelsters wereldwijd.

V.l.n.r: Lois Oudemast, Merel van Dongen en Dominque Vlugts

Daphne Koster; “Het is niet meer dan logisch dat vrouwen mogen stemmen gezien de positieve ontwikkeling die wij in het voetbal doormaken. Al is niet elke speelster even zichtbaar geweest, het is wel een goede ontwikkeling dat speelsters gekozen kunnen worden.”

Kika van Es; “Als speelsters hebben wij een doel en kijken wij naar onze idolen, stemmen maakt dit nog leuker en een ieder bewuster van het vrouwenvoetbal.”

Sharon Kok; “Het enthousiasme over deze verkiezing is groot onder de speelsters van Telstar. Goed dat ook wij nu kunnen stemmen op de beste elf speelsters ter wereld.”

V.l.n.r: Sisca Folkertsma, Pleun Raaijmakers en Nadia Coolen.