Erkende maatwerk-opleiding tot Personal Trainer Pro gestart

12 januari 2017

Afgelopen week zijn 12 (oud-)profvoetballers gestart met de nieuwste maatwerk-opleiding van de VVCS Academy: Personal Trainer Pro. In overleg met de deelnemers is gekozen om de klassikale bijeenkomsten te organiseren in Tilburg. 

De opleiding Personal Trainer Pro duurt ongeveer 1 jaar en bestaat uit de onderstaande onderdelen:

– Fitnesstrainer A
– Fitnesstrainer B
– Module Sport en Voeding
– Module Personal Trainer Business

De deelnemers komen vanaf nu wekelijks bij elkaar in Sportcomplex T-Kwadraat, waar zij door de trainer van Start2Move, Frank Nusteen worden klaargestoomd tot Personal Trainer. Zij doen dit aan de hand van theorie lessen,  praktijktrainingen en bijbehorende (digitale) opdrachten. Daarnaast volgen zij minimaal 4 uur per week stage bij een sport- en bewegingscentrum of een Personal trainer.

In deze maatwerkopleiding wordt rekening gehouden met trainingstijden, wedstrijden en zomerstop. Zodoende is het voor de meeste (oud-)profvoetballers mogelijk om deze opleiding te combineren met hun voetbalcarrière. Als alles volgens planning  verloopt, dan zullen de eerste deelnemers vanaf medio december 2017 bevoegd zijn om als Personal Trainer aan de slag te gaan, als zij dat willen.

De VVCS Academy heeft besloten om deze opleiding samen met Start2Move aan te bieden, aangezien er steeds meer vraag is naar erkende Personal Trainers. Dit geldt voor zowel de sportbranche als in de dagelijkse maatschappij. Het spreekt daarbij voor zich dat voormalig topsporters, met een erkend diploma op zak een flinke streep voor hebben bij én cliënten én mogelijke werkgevers. Wat ons betreft dus een win-winsituatie!

Gelukkig zijn er nu al 12 (oud-)profvoetballers zich bewust van de goede mogelijkheden die deze opleiding hen biedt. Gezien dit enthousiasme, is de VVCS Academy dan ook van plan om deze maatwerkopleiding in de toekomst wederom van start te laten gaan.

Daarop vooruitlopend, wenst de VVCS de onderstaande deelnemers alvast veel succes bij de eerste opleiding tot Personal Trainer Pro.

– Ivo Rossen
– Feyo Glim
– Justin Tahapary
– Robbie Haemhouts
– Lars Nieuwpoort
– Mike Grim
– Jeffrey Rijsdijk
– Werner Martens
– Erik Quekel
– Anthony v/d Hurk
– Nando Wormgoor
– Sean Klaiber

Start Opleiding Personal Trainer Pro