Erwin Mulder voor twee seizoenen naar Heerenveen

12 juli 2015

 

Gistermiddag heeft Erwin Mulder in het bijzijn van zijn moeder en hoogzwangere vriendin zijn contract ondertekend bij SC Heerenveen.

De 26-jarige doelman komt transfervrij over van Feyenoord en is per direct inzetbaar. Mulder tekende voor twee seizoenen.

Erwin Mulder: ´Heerenveen toonde al vrij vroeg interesse in mij, eind mei heb ik al een sportief gesprek met hoofdtrainer Dwight Lodeweges gevoerd waaruit enorm veel vertrouwen sprak.  Het heeft vervolgens even geduurd doordat Kristoffer Nordfeldt pas laat naar Swansea City vertrok en ik zelf een aantal aanbiedingen in het buitenland had liggen. Louis (spelersbegeleider VVCS) had het nodige voorwerk gedaan en was in het buitenland al bij verschillende clubs gaan kijken. Vorige week zijn we samen nog een keer in Engeland geweest bij een mooie Championship club.  Na grondig overleg heb ik het weloverwogen besluit genomen dat Heerenveen op dit moment de juiste club voor mij is. Ik ben dan ook enorm blij dat ik na een jaar weinig gespeeld te hebben nu bij Heerenveen mijn kwaliteiten kan etaleren. “

Trainer Dwight Lodeweges: “Ik ben enorm blij dat ik een ervaren doelman als Erwin in mijn selectie mag verwelkomen. Met een jong centrum is het enorm belangrijk een ervaren keeper in het doel te hebben. Erwin heeft met Feyenoord Europees en nationaal veel ervaring opgedaan. Hij heeft zich in de Kuip als een prima doelman opgeworpen en is nu op zoek naar eerherstel nadat Feyenoord vorig seizoen op het laatste moment Kenneth Vermeer haalde. Dit lijkt me een prima drijfveer om bij Heerenveen te gaan schitteren.”

Erwin Mulder werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.