Even voorstellen…Jovi Munter

26 februari 2014

Vanaf september 2013 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager aan de VVCS Academy.
Middels een kort interview stellen we graag deze voetballers aan u voor. Deze week Vitesse-talent Jovi Munter.

Jovi, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Ik ben Jovi Munter, geboren 7 april 1997 in Arnhem. Ik ben enig kind en woon alleen met mijn moeder. Mijn vader is 3 jaar geleden overleden. We hebben 2 poezen; Poes en Trutje.
Ik speel bij Vitesse, dit is mijn 6e seizoen. Ik speel bij de B1 maar kreeg deze week te horen dat ik vanaf heden maandag t/m donderdag meetrain met de beloften/jong Vitesse. Op vrijdag train ik met de B1 en op zaterdag speel ik de wedstrijd met de B1 mee. Ik speel rechts-  en linksbuiten (aanvaller) en ben tweebenig. Volgens mijn moeder was ik vroeger een driftkikker maar ik ben de afgelopen jaren een stuk rustiger geworden. Sta altijd klaar voor mijn vrienden en help ze daar waar ik kan.”

Welke opleiding volg je aan de VVCS Academy?

“Ik volg de opleiding Commercieel medewerker binnendienst op Mbo-niveau 3.”

Waarom heb je gekozen voor de VVCS Academy en wat is het voordeel t.o.v. andere opleidingen?
“Omdat mijn vorige opleiding lichamelijk te zwaar werd met al mijn wedstrijden en trainingen. Ik zat op ROC A12 Sport&Beweging in Arnhem.”

Waar volg je stage en hoe bevalt het?
“Bij Vitesse, ik moet nog beginnen, maar lijkt me wel heel leuk om Vitesse van een andere kant (dan het voetbalveld) te leren kennen.”

Wanneer denk je klaar te zijn met de opleiding?
“Ik denk met 1,5 tot 2 jaar.”

Hoe zie jij je eigen toekomst?
“Mijn toekomst, ik denk dat ik mijn school goed af ga ronden en al binnenkort voor mijn rijbewijs af kan rijden. Dat ik mijn debuut ga maken in het profvoetbal. Dat ik maar 1 kind krijg die ik alle liefde kan geven en die niets hoeft te delen. Zelf hoef ik niet te trouwen omdat ik dat zonde vind.”

Hoogtepunt/dieptepunt tot nu toe?
“Dat ik vorig jaar juli mijn 1e contract als betaald voetballer tekende is mijn hoogtepunt. Mijn dieptepunt is wel het overlijden van mijn vader.”

Als je geen voetballer zou zijn, wat zou je dan willen worden?
“Deze vraag is al me al erg vaak gesteld maar ik zou het echt niet weten. Ik zou denk ik iets in de sport willen doen maar weet nog niet specifiek wat.”

Sterke/zwakke punten?
“Ik luister veel naar mensen maar hou ook zelf van praten. Ik ben best ongeduldig en kan opdringen maar ik ben wel de persoon die altijd voor mensen klaar staat en iedereen wil helpen.”

Wat is jouw favoriete vakantieland?
“Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Mijn familie woont daar en ik kom daar al jaren op rij waardoor ik het daar helemaal ken. Vind het ook gewoon leuke mensen en kom er elk jaar met plezier.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“Gamen op playstation en naar de bios met mijn vrienden.”